Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou dietu)

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

1 větší patizon
tvrdý sýr
2 vajíčka
mouka na zahuštění
sůl
pepř
majoránka
česnek
olej
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku. Osolíme, opepříme. Zahustíme moukou.

  2. Na plech vystlaný pečícím papírem klademe malé kopečky, které lžičkou zploštíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 30 minut.

  3. Druhá varianta je udělat placičky a obalit je ve strouhance. Ty pak poklademe na pečicí papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C.

Poznámka

Množství surovin záleží od každého, já měla patizon o průměru asi 20 cm, 2 vajíčka a kostku čedarového sýru cca 5x5x5cm. Do tohoto množství jsem přidala 4 stroužky česneku a asi 2 lžíce majoránky.

Celkem pak bylo 12 placiček.

Pokud se placičky pečou na plechu bez obalování, jsou to opravdu placičky. Pokud se obalí ve strouhance, jsou krásně křupavé.

Na zahuštění jsem použila rýžovou mouku a obalovala jsem v bezlepkové strouhance, takže jídlo je vhodné i pro bezlepkovou dietu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou dietu)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pečený patizon patizonové recepty patyzonové karbanátky patizonové bramboráky patizonové karbenátky patizonové placky karbanátky z patizonu patizon karbanatky patisonové karbanátky patizonové zelí patizonové řízky pečené v troubě patyzonove karbenatky patizon peceny jak udělat patizon patizonové řízky patyzonove řízky patizonové hranolky patyzonove řízky z trouby recepty karbanátek pečený v troubě na plechu patizon na plechu

Zapomněl/a jsem heslo