Dokonalá zelňačka
Pokud máte rádi husté a vydatné polévky, pak vyzkoušejte tento vyladěný recept. Najdete v něm spoustu zelí a brambor, dobrou klobásu a pálivá paprika Vás trošku polechtá na jazyku.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 000 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,98 g |
Tuky | 6,42 g |
Vláknina | 14,40 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo chce, může do vody z polévky a zakysané smetany dát lžíci hladké mouky, já to ale nedělám, polévka je už tak dost vydatná. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 11. 2016 17:20
hospodyne: Mám ten samý názor i zkušenost a nikdy to dohromady nevařím. Nejprve dám do vody s kořením vařit brambory a až jsou měkké, pak teprve zahušťuji a přidám zelí pokrájené na menší kousky, aby strávníkům neviselo z pusy . Věřím, že i tato zelňačka je dobrá, ale brambory a zelí najednou, to raději ne.
22. 11. 2016 17:14
Myslím, že vařit brambory současně s kysaným zelím není dobře. Brambory ztvrdnou a nejsou k uvaření. Lépe uvařit zvlášť a pak smíchat.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 7 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 11 minutami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 47 minutami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 1 hodinou
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 3 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pojďte si s námi uvařit tradiční staročeskou polévku zelňačku, ale tentokrát trochu netradičně z hlávkového zelí
Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Tématické fráze: recept na zelnacku zelnacka maďarská zelnačka zelňačka top recepty recepty zelňačka top recepty zelňačka příprava zelňačky zelňačka videorecept zelňačka recept priprava zelňačka recepty na zelňačku zelňačka ze zbytku zelí top recept zelnacka zelňačka recepty recept na dobrou zelňačku jak udělat dobrou zelnacku zelnacka s brambory top zelnacka zlnacka recept zelnačka
Suroviny: zelí kysané, klobása maďarská, cibule, brambory, smetana zakysaná, bobkový list, pepř, koření nové koření, houby sušené, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, kmín celý, sůl, pepř, ocet, cukr
Dokonalá zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8ZL
17 názorů