Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 537 kJ / 2 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,94 g |
Tuky | 152,73 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 767 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 59,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Knedlík je pro všechny, kdo z jakéhokoliv důvodu nemohou používat mouku. Pro tyto účely mi recept na něj dovolila zde zveřejnit Monika Poracká. Třeba se bude někomu hodit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2019 14:07
13. 4. 2019 13:40
Osobo, a dokážete si představit, že zrovínka já, který se tu "tváří" nad každým podobným receptem, sem přidá takřka stejný recept (který už stejně málokdo najde), he?
No, mě docela uspokojí domněnka , že si to tu pár kuchtíků přečte a třeba jeden ze sta si na postup vzpomene až bude bezradně čučet na bůček v "kožuchu"
13. 4. 2019 12:37
13. 4. 2019 11:31
Protože toto je patrně jediný rcp pouze s bůčkem, dovolím si pleveliti zde
***
Suroviny takřka stejné:
...pouze cibule skoro tolik co masa a cibule smažená skoro až chrastila
...a kmííín, hodně kmííínu
Poté, co maso (2x2xna výšku bůčku i s KŮŽÍ) restované na cibuli pustilo šťávu, bylo zasypáno parikou (a že jí bylo hafo), pak podlito vodovodou a pečeno (bez zelí) pod deklem při 150°C cca 90 minut
Maso byl OK, kůže jako hedvábí a sádlo bylo jako máslo a protože tím pádem kostky držely pohromadě jen silou vůle, tak šťáva byla slita a dohotovena zvlášť (smetanová záklechtka, voda). Teprve po povaření mouky bylo přidáno zelí, které nebylo třeba vůbec vařit
Na závěr vše opatrně smícháno dohromady a podáváno bylo s dušenou rýží
Tož tak
30. 1. 2017 11:23
30. 1. 2017 08:34
29. 1. 2017 20:41
27. 1. 2017 21:30
Nadja: Díky holky. Tu oměrku někde mám od léků
27. 1. 2017 20:12
1/16 litru = 1/4 hrnku.
Nebo 1 malý frťan = 20 ml, takže 3 frťany a pár kapek.
27. 1. 2017 19:39
27. 1. 2017 19:38
Nebude-li stanoven výkon MW, nebo se to neokecá např. tím, že každá trouba peče jinak pak sekundička sem sekundička tam nemá význam...
No, "knedlík" na obrázku vypadá zajímavě
27. 1. 2017 18:42
27. 1. 2017 18:02
27. 1. 2017 17:56
27. 1. 2017 17:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 12 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 51 minutami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 1 hodinou
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 1 hodinou
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 1 hodinou
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 1 hodinou
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 4 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 4 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedínský guláš recept segedínský guláš kolik je 1/16 litru gulas bez mouky segedínský guláš z vepřového bůčku segedínsky gulaš recepty recepty na segedínský guláš 1/16 litru kolik je 1/16 kolik je 1/16 l kolik je 1/8 litru zapeceny segedinsky gulas recept segedínský guláš kolik je 1/3 hrnku oleje 1/8l jak odmerit kolik je 1/16l jak odmerit dcl 1/16 l = kolik ml guláš se smetanou segedínský na guláš
Suroviny: bůček vepřový, smetana, cibule, paprika sušená sladká, zelí kysané, sůl, pepř, olej, vejce, mléko sušené, sůl, petrželka zelená, sádlo
Segedinský guláš se smetanou a knedlíkem bez mouky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnmG
19 názorů