Mungo - klíčky
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je vhodné na saláty, má velký obsah vitamínů, bílkovin, enzymů, hořčíku .... Chutná jako čerstvý hrášek.
V krámu se dá koupit na tácku za nekřesťanské peníze, staré, bývá často i hořké.
Konzumovat by se klíčky měly bez tepelného zpracování - jinak ztrácejí ony vzácné enzymy, pro které je jíme ;-)
Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2010 11:15
lukasi - vzhledem k tomu, že mungo lépe klíčí ve vlhkém prostředí, nechala bych sklenici zavřenou - nezapomeň pravidelně proplachovat
23. 10. 2010 22:31
Mám dotaz. Když mungo klíčí, má být sklenice uzavřena víčkem, nebo ne???
3. 10. 2010 12:27
Ahoj Iljušo. Pořád jsem kolem této přípravy chodila jako kolem horké kaše, ale když mi včera padlo při nákupu mungo do oka, tak jsem neváhala. Už je namočená první dávka. tak jsem zvědavá na její chuť a výsledek.
9. 9. 2010 16:34
31. 3. 2010 14:17
Nehchte naklíčit i cizrnu. Je výborna, cizrnu děti zobají rády jen tak, jako oříšky.
31. 3. 2010 13:20
Úúúúžasná záležitost, tohle se stane stálicí v naší kuchyni Doposud jsem klíčila jen hrách a pšenici. Mungo fazolky jsou super !!
29. 3. 2010 19:27
Katko (neregistrovaná) - mungo po 3 - 4 dnech klíčení nevařit - ničily by se enzymy, které tyto klíčky obsahují - servíruj na salátku nebo jen tak zobej - má to chuť čerstvého hrášku
29. 3. 2010 18:46
Chtěla bych mungo zkusit. Chci se zeptat jestli se mungo po naklíčení (po 3-4 dnech) musí ještě vařit...? Moc děkuji za radu
28. 3. 2010 12:48
Taky si doma nechávám naklíčit, vyjde to o mnoho levněji, než kupovat už naklíčené. Dávám to taky do salátů, ale klidně si tím posypu i chleba s máslem - to je pak dobroučká večeře.
1. 9. 2009 07:16
bezvadná dobrota +
15. 6. 2009 09:35
Ja si kupuji to balene na tacku a nikdy se mi nestalo, ze by bylo tvrde, horke nebo cokoliv jineho spatneho.... Prave naopak, treba jen tak s bilym jogurtem ke snidani...mnam
14. 6. 2009 19:54
+
13. 6. 2009 20:52
Mungo fazuľky sú úžasne chutné aj do šalátov, dostaneš bodíček moja
13. 6. 2009 19:57
Iljušopríma.Předám mamce-právě má období klíčků a ty kupované jí moc nejedou.Za dobrý nápad a trpělivost letí boďka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Caesar salát wrap
Přidáno před 28 minutami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 14 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 16 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 10 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 10 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 10 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 11 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 11 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 13 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: salát s klíčky z fazole mungo naklíčené mungo fazole recepty naklíčené mungo mungo fazole recepty klíčení munga klíčení mungo fazole mungo klíčení fazole baby mungo mungo klíčení fazole mungo klíčení fazolí mungo fazole mungo recepty jak naklíčit mungo fazole naklíčené mungo fazole recept fazole mungo recept fazolové klíčky sálát z klíčků baby mungo příprava mungo fazole recept klíčky fazolí mungo recepty
Suroviny: fazole mungo, voda,
Mungo - klíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VmVO
29 názorů