

Placky z fazolek mungo
Suroviny
- 200 ml mungo fazolek
- 2 lžičky rýže
- 1 malá cibule (červená, pokud možno)
- 1 malá chilli paprička (lze nahradit chilli kořením)
- čtvrt lžičky soli
- 1/2 lžičky římského kmínu
Postup přípravy receptu
Mungo a rýži namočit aspoň na 8 hodin.
Pak přidat cibuli na čtvrtky, papričku nebo koření, sůl, kmín a tyčákem pořádně vymixovat do co nejhladšího těsta (trochu hustší než na palačinky, regulovat lze přidáním vody).
Péct na SUCHÉ (a kvalitní) pánvi, do středu nalít jednu naběračku těsta a HNED krouživými pohyby rozehnat těsto do stran. Opéct z jedné strany důkladně, z druhé pak už stačí jen lehce.
Podávat lze podle chuti k lecčemu, chuťově jsou placky poměrně neutrální. Ideální náhrada, když se někdo vyhýbá jednoduchým sacharidům (tj. moučné přílohy a spol. ;-).
Poznámka od kuchařky
Těsto lze připravit předem, např. večer, uchovat v lednici a placky vyrábět až druhý den.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Placky z fazolek mungo
-
Vyzkoušeno a perfekt. Jen jsem nedala rýži :D, protože jsem měla nachystaný jen namočený munga. Díky za tip!
-
m.samant: jj, jsou výýborné, díky za recept
-
jeee bez tuku! super
-
Mungo fazole jsou výborné pro cukrovkáře, já si je nakličuju sama, protože s líčky z obchodu se to nedá srovnat. ji ak recept určitě zkusím
http://zivotni-energie.cz/mungo-fazole-mungo-klick... -
Som rada, ze sa podarili a chutili
-
Hezké placky
+2
-
Pro mě velmi zajímavé co se týká složení, překvapuje mě, že to drží bez vejce. +1! Nevím, jestli budu mít odvahu tu zkusit, moje různé placky většinou končí katastrofou