Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný piškotový korpus

Nadýchaný piškotový dortový korpus i pro začátečníky nebo méně zkušené. Podle velikosti formy si můžete sami vypočítat potřebné množství surovin. Piškotový korpus je hezky vysoký, což oceníte při prokrajování a promazávání.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

14. 6. 2017 18:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 131 kJ / 509 kcal
Bílkoviny13,28 g
Tuky19,36 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy69,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem našla na dortomanii.cz a už jiný nedělám. Korpus je naprosto úžasně lehký a chuťově výborný.

Na dort o průměru formy 26 cm, dávám 7-8 vajec, záleží jak máte vejce velká.

Na dort o průměru formy 24 cm, dávám 5-6 vajec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zanda33 zanda33

22. 2. 2021 15:14

Jarka53: děkuji za chválu:-) a také za typ naředit olej s vodou, to musím vyzkoušet:-)

Jarka53

10. 2. 2021 08:46

Výborný korpus, :yes: žádný jiný nedělám a to už jsem upekla strašně moc dortů. Jen ten olej dávám napůl z vodou.

Vysvedceni1

19. 5. 2020 16:43

Výborný můj druhy korpus a povedl se. Velké plus:yes: přidávám fotku

Camilla

11. 5. 2019 17:23

luuaa: Myslím, že se mýlíte. Moje babička pekla piškotový korpus na dort vždy tímto způsobem. Jen ten olej nejdříve zašlehala do žloutků. Mouku dávala po lžících tak, že povrch těsta v míse poprášila a stěrkou jen lehce do těsta zavinula. Oleje však dávala o trochu méně než je uvedeno v tomto receptu. Piškotové těsto bez oleje je moc nadýchané a máslové krémy nebo marmelády se do něj vsakují, celý moučník pak nedrží tvar a v lednici vlhne. V některých receptech je proto přidávána i voda a trochu prášku do pečiva.

luuaa

26. 1. 2019 17:57

Milé dámy nič proti gustu, ale to už nie je piškotový korpus, ale skôr olejový korpus. Do piškotového cesta olej sa nedáva a preto ozajstné piškotové cesto a aj torta chutí inak. Ja takto robím olejový koláč, ale nie cesto na tortu.:no:

jureckova.lenka jureckova.lenka

13. 3. 2018 13:11

Je opravdu báječný. Já jsem ještě přidala trochu pomerančové kůry ;-)

pyszkotka

10. 1. 2018 18:05

Luxusní, vřele doporučuji!!!!! :yes:

Jindra s.

8. 1. 2018 17:24

Dělám přesně tento recept už dlouho a vždy se korpus povede.Je vláčný a i bez prášku do pečiva, dost vysoký,pouze místo
hladké mouky dám polohrubou a do bílků špetku soli.<3:yes:

Žanda

20. 11. 2017 13:50

Lucie: Ano máte pravdu, je nejlepší, dělám ho stále, plním ho čokoládovým krémem tady z toprecept - karamelové salko, 2 másla a 1 kvalitní hořká čokoláda (s jedním máslem je to na mě moc sladké) a na krém dávám nakrájený banán nebo kompotované jahody a je to úžasná kombinace pod potahovku:-) výborný je také recept na dort s názvem čokoládový dort na valentýna, ten také dělám často:-) z něj je tato pomazánka.

Lucie

16. 11. 2017 17:30

Tak dlouho jsem hledala,až jsem našla jednoduše dokonalý dortový korpus.Je prostě skvělý,lehoučký,nadýchaný... Zatím nejlepší,co jsem kdy měla možnost ochutnat. Navíc když se doplní lehkým šlehačkovo-jogurtovým krémem,nahoru ovoce a polít želatinou,jen se po něm zapráší.Prostě a jednoduše dokonalý dort. :-8 :yes:

Ivace64 Ivace64

18. 6. 2017 19:14

Moc se mi líbí, brzo vyzkouším, dělám většinou korpus podobně jako korpus na piškotovou roládu - bez prášku do pečiva, jen šlehám bílky, cukr a pak dám mouku,ale zkusím:-K:-K:yes::yes::yes:

Dajda Dajda

15. 6. 2017 15:33

hosta: Olejové těsto znám také, ale s polohrubou moukou a rovněž s vlažnou vodou. Tak ještě musím zkusit tento recept. :-)

hosta hosta

14. 6. 2017 21:29

Dajda: zkus s tou hladkou, určitě nebudeš litovat. Ty děláš klasický piškot, toto není piškotové, ale olejové těsto. V naší rodině - a nejen v ní - je osvědčený tento, je dost podobný https://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-ole...

Dajda Dajda

14. 6. 2017 20:59

Taky už dělám celá léta piškotové těsto stejně. Nejprve sníh z bílků, pak cukr a nakonec mouku. Jen mouku dávám hrubou a místo oleje horkou vodu. Poměr zhruba stejný - 50 g cukru a 40 g mouky na 1 vejce. Musím to někdy zkusit s hladkou moukou a olejem, jsem zvědavá, jak se výsledek bude lišit. ;-)

srettka

14. 6. 2017 20:30

Tomu říkám obrácený piškot. Dělám ho také tak, podle moji babičky. Jen cukru dávám 30g na vejce. Už jiný nepeču:-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nadýchaný korpus na dort nadýchaný dortový korpus výborný nadýchaný piškotový řez nadýchaný piškot jednoduchý piškotový korpus na dort o průměru 24cm lehky piskotovy korpus recept na nadýchaný lehký piškot piskotovy korpus piškotový korpus s ovocem nadýchaný piskotovy korpus na dort vláčný olejový recept na piškotový korpus nadýchané dortové korpusy recepty nadýchaný čokoládový korpus na dort obyčejný piškot kakaový korpus lehký piškotový kakaový korpus na dort nadýchaný kakaový korpus dort bez prašku do pečiva piškotový korpus recept nadychany čokoládový korpus

Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, mouka hladká

TopRecepty.cz

Nadýchaný piškotový korpus

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ov8p