Nadýchaná piškotová roláda

Moučníky Záviny, rolády Doba přípravy: 30 minut 168 názorů

Moučníky Záviny, rolády Doba přípravy: 30 minut 168 názorů

Suroviny

5 vajec
5 lžic pískového cukru
5 lžic polohrubé mouky
Krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové pudinky
5 lžic cukru
1 máslo
nebo jak je kdo zvyklý

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme tuhý sníh z bílků (až tvoří špičky).

  2. Potom našleháme doběla žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh. Teprve potom po lžících zamícháváme polohrubou mouku. Opravdu je lepší po lžících, protože kdyby se přidala najednou, padla by ke dnu.

  3. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca 8 minut, podle trouby) při 180 stupních.

  4. Ještě horký piškot překlopíme pomocí navlhčené utěrky z plechu a teplý rolujeme (pokud ho neplníme marmeládou, potom se dá natírat ještě teplý).

  5. Po vychladnutí naplníme krémem. Na něj si uvařím pudink a do vychladlého zašlehám máslo. Po zamotání potřeme krémem i na povrchu a posypeme sekanými oříšky nebo kokosem.

  6. Dáme vychladit do lednice.

Komentáře k receptu Nadýchaná piškotová roláda

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Evitaviva: A ano, jedno máslo = 250 g. Vždyť to je obvyklé balení. :-O

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Evitaviva: Já tedy nevím, jak zdatná jste kuchařka nebo cukrářka, nicméně jako úplná začátečnice bych se do roláda nepustila. Snažila jsem se recept popsat co nejpodrobněji. Tak nevím, jiní si na toto nestěžují. ;-) A ano, jak píše srretka, ty videa nejsou práci autorek, též jsem si u receptů, které jsem tu zkoušela, všimla, že ne vždy v těch videích postupují stejně, jak je popsáno. Ale většinou šlo o trochu jiný postup, než změnu ingrediencí. Někdy třeba jen z poloviční dávky, ale na to ve videu upozorňují. Já ty postupy beru spíše orientačně. Ale to asi spíš souvisí se zkušenostmi v kuchyni. Mějte hezký den bez rozčilování. :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Evitaviva: ty videa( a to víceméně i u jiných receptů) z 90% nejsou od autorů receptů. I já jsem objevila u svého receptu video, které nebylo totožné s receptem. Což jak vidím je i tady a nechápu to. Videa by měla být odrazem původního receptu.
    Podle videa to ani není roláda s krémem, ale v podstatě jen s pudinkem, který je zjemněný kousky másla.
    Jinak na jednu kostku másla mi přijdou 2 pudinky docela dost. Ale to ví autor, proč tomu tak je;-)

    Odpovědět

  • Evitaviva Evitaviva

    Recept povrchne napísaný, v postupe je 1 maslo. Pod tým som rozumela 250 g, Buď to napíšte presne, a nie kto je jak zvyklý. Výsledok bolo hrozne veľa sýteho maslového krému, kde puding ani nebolo cítiť. Ďalej chýba v postupe potrieť korpus džemom, vy tam máte iba potrieť krémom. Video som si všimla, až keď som to mala hotové, nie každý pozerá aj videá. Tam som videla, že dávate len 3 plátky masla a nie 1 maslo. Takže za mňa celé zlé, čo sa týka písaneho receptu. Keď sa Vám nechce recept presne rozpísať, tak uverejnite si to len formou videa. :no:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: :-):yes: Moc děkuji

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: :-):yes: Moc děkuji

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Vynikající roláda. Na dávnou radu od jednoho kuchaře přidávám do žloutků lžíci oleje, roláda je pak vláčnější

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Marie Anna0: kdybyste četla můj postup v receptu, zaregistrovala byste, že toto přesně tam píšu.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Pajaja: Vlastně to v postupu i zmiňuji.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Odeta Wollmanova: Ano, roláda je pod krémem potřená marmeládou.

    Odpovědět

  • Marie Anna0 Marie Anna0

    Nejlepší je roládu za tepla srolovat s kuchyňskou utěrkou(aby se neslepila), protože poté bude držet tvar a nepotrhá se. Po vychladnutí ji rozmotáme a potřeme připraveným krémem. Poté už jen stačí zamotat a ozdobit vršek ať už oříšky, nebo čokoládou:-);-)

    Odpovědět

  • Marcela Kr. Marcela Kr.

    Ještě si dovolím koment k videu:
    Aby měla roláda na řezu pěknou spirálu, stáčí se kratší stranou. Tím se 1.víckrát omotá a 2.délka rolády je tak akorát na běžný podnos- na tu delší délku svinutá roláda je dlouhá až příliš a je problém na čem ji servírovat (rolády se obvykle servírují v celku a krájí až na stole). Já ještě vždy zatřu krémem boky a obsypu posypem, abych mohla servírovat i první a poslední kousek. Před podáváním dobře vychladit, aby se dobře krájela a držela.

    Odpovědět

  • Marcela Kr. Marcela Kr.

    Marie: souhlasim

    Odpovědět

  • Terezka123 Terezka123

    Roláda je vynikající, jen sem roládu natřela jiným krémem a nerolovala sem ji po vytažení.... <3

    Odpovědět

  • Odeta Wollmanova Odeta Wollmanova

    Jednoduchá dobrá klasika. Upeče i školák. Roláda na fotu vypadá krásně, ale ten proužek do červena vypadá, že natřeli pod krém marmeládu, taky to dělám.:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 7 9 12

Tématické fráze: piskotova rolada piškotová roláda recept luxusni piskotova rolada rolada piskotova recept na roládu recept na piškotovou roládu piškotové rolády roláda recept roláda piskot na roladu nejlepší piškotová roláda piskotova rolada recepty recept piškotová roláda piškotové rolády s obrázky piškotová roláda z bílků piškotové rolády pečení recept roláda piškotová roláda bez vážení rolády piškotová roláda top recepty