Kuře na soli
K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s vaším oblíbeným ovocným kompotem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kura vobec nie je slane, ale chuti ako ugrilovane a je velmi stavnate.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2009 11:55
Kdysi to byl HIT recept a kuře se peklo v troubě na soli na talíři
1. 7. 2009 10:51
...suzanne, určitě...ale nech na čtvrtkách nebo stehnech kůži...
1. 7. 2009 10:45
Recept me dost zaujal a chtela bych vyzkouset. Ale cele kure s pritelem nesnime.... Slo by to treba jen z kurecich stehen nebo ctvrtek?
1. 7. 2009 10:40
Jo ještě jednu drobnost na doplnění - před tím jsem si toho nevšimla - peču přesně podle Peti Vařiče a tedy 20 minut zakryté poklicí nebo alobalem a asi 30 minut bez přikrytí
1. 7. 2009 10:33
alenka.....ved ty vies take krasne fotky robit .....uz aby si si zvykla na to, ze v kuchyni treba mat fotak po ruke
1. 7. 2009 09:43
Tohle dělám párkrát do roka, na tenhle recept mám vyhrazený specielně kastrůlek, protože tím pečením trochu získal patinu , jen chci doplnit - sůl nevyhazujte, po spapání kuřátka ji rozprostřete na nějakou plochu (používám čistý papír), nechte uschnout a normálně používejte na ochucení pokrmů, já do té soli přimíchávám trochu sušených bylinek (libeček, celer, petržel...) a fakt se nebojte, do rozpálené trouby, sůl se speče a naopak možná budete muset dosolovat na talíři.
Jo, jinak, kdo máte doma Péťu Vařiče z Mladého světa, tak víte, o čem mluvím, že ??
Jo, jinak, kdo máte doma Péťu Vařiče z Mladého světa, tak víte, o čem mluvím, že ??
1. 7. 2009 09:23
Už jsem slyšela o této přípravě, ale nikdy jsem to nezkoušela. Ona ta sůl vlastně rozžhavením vytvoří kolem kuřete takovou "pícku" a upeče. Posílám bodík a vyzkouším.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho se peče kuře jak se pece kure pečené kuře na soli kuře pečené na soli kuře v remosce jak upéct kuře kuře pečené v soli remoska recepty kuře remoska jak dlouho se peče pečené kuře v remosce pečené kuře v soli pečení v plynové troubě kuře pečené na talíři kurča na soli pečení v soli kuře v plynové troubě kure remoska peťa vařič kura jak upéct kuře v remosce
Kuře na soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Or
22 názorů