Maminčina zelňačka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 474 kJ / 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,74 g |
Tuky | 37,48 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 1,18 g |
Sodík | 538 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 67,44 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od své maminky, proto Maminčina. Navíc je velmi jednoduchý, takže přeji všem dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2012 00:42
Tak po týhle zelnačce se můžu utlouct děláme ji už léta posílám bodíka
18. 9. 2012 11:40
Od mala tuto polévku známe,a je stále chutná,a hodně lidí se ji drží už léta....
20. 8. 2012 11:32
30. 4. 2012 11:59
Perfektní,i bez masa fakt super :)
26. 9. 2011 17:52
je nutné dávat smetanu?zapoměla jsem koupit
2. 3. 2010 22:48
Pridala jsem jeste kousky sojoveho masa. Moc dobre, mnam.
3. 7. 2009 14:19
zelí milujeme, vařím podobnou - dochucuji špetkou kopru
3. 7. 2009 14:05
Marenka.jnevím sice jaké zelí kupujete(od kterého dodavatele),ale myslím že vařit ho 30min.je trochu dlouho,a navíc tím zničíte většinu vitamínů,které obsahuje.Myslím že stačí zelí nechat dojít do doby varu a pak zahustit.A jeĺikož zahušťujete syrovou moukou kterou je pak zapotřebí provařit alespoň 15-2Omin,je pak zelí měkké akorát.Myslím že po té době co vaříte a prováříte vy musí být zelí neskutečně měkké.
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
No ale jinak vypadá polévka docela pěkně a určitě někdy zkusím
3. 7. 2009 13:51
Jak originální postup! Dáme si vařit zelí do většího hrnce, kde nám později vznikne zelňačka Už jsem se zlekla, že z toho bude třeba hovězí vývar!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 1 hodinou
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 1 hodinou
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 1 hodinou
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 2 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 3 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 3 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka vánoční zelňačka maminčiny recepty cz maminčiny recepty zelňačka recept recept na vánoční zelnačku mamincine recepty recepty maminčiny smetanová zelnacka maminčiny recepty.cz maminčiny zelnacka mleko zelnačka smetanová vaření zelnačka polévky recepty zelňačka zelnacka z mléka zelňačka vánoční vánoční zelňačka recept vaření zelňačky recept zelňačka
Suroviny: zelí kysané, brambory, vejce, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, smetana na vaření, bujón, sůl, kmín celý, pepř
Maminčina zelňačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Kr
9 názorů