Plněný biftek se smetanovými brambory

www.toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 5 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

80 dkg pravé svíčkové
15 dkg anglické slaniny
10 dkg nivy
5 dkg lístkových oříšků
sůl
pepř
olej
1 kg brambor
400 ml zakysané smetany
20 dkg eidamu
2 velké cibule
1/2 paličky česneku
bílý pepř
sůl
vegetu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Svíčkovou pečeni nakrájíme na vysoké špalíčky, které pěstí naklepeme. Osolíme a vložíme do vysoké vrstvy oleje a necháme 24-48 hodin uležet.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na 2 mm plátky. Klademe je na vymaštěný plech a prokládáme plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidamem. Celé zalijeme zakysanou smetanou a okořeníme vegetou a bílým pepřem.

  3. Pečeme je asi 1 a půl hodiny v troubě při 170°C. Před dokončení brambor vyjmeme maso z oleje, osušíme je a v polovině rozkrojíme do 4/5.

  4. Lískové oříšky opražíme na pánvi bez tuku. Po té oloupeme a nasekáme na středně velké kousky, promícháme z rozemnutou nivou a touto směsí naplníme bifteky.

  5. Pečlivě uzavřeme a omotáme nakrájenými plátky anglické slaniny. Okořeníme bílým pepřem. Smažíme na oleji, a dbáme aby niva nevytekla. Podáváme přelité brusinkami a s brambory se smetanou nakrájenými na čtverce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněný biftek se smetanovými brambory

  • Eliza Eliza

    To je nádherná fotka! :-K Zase jedna, která mi v létě unikla... Mňam!! :-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    tondo..takze ich zajtra kup a rovno ich ponor do oleja a zasyp nejakym nahrubo pomletym korenim...v nedelu budu krehke a vynikajuco odlezane

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Super - už vím co bude Paprika vařit v neděli k obědu.Steak nemohu nikdy odmítnout natož takle úžasně vypadající.:yes::yes::-8;-)
    Tonda - u Papriky jen smutně čumící na fotku steaku.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    doslo konecne na stejky...valali sa v oleji uz od nedele. pridala som to oleja korenie se sipkem, ci ako sa to vola, do oleja pridavam, vzdy aj korenie. no a k samotnym stejkom. praca s plnenim bola jednoducha, az na to, ze som musela najprv prist na to, ako to rezat...ci zboku po sirke, alebo zvrchu do spodu;-), takze zboku...aby bolo jasne. oriesky pekne drzali nivu pokope a nevytekala. no a manzel sa vyjadril takto....skoda kazit svieckovu akymkolvek plnenim...pokial su stejky zo zadneho, tak prosim, ale svieckova je skvost a viac to tam nedavaj:-S, ale tu slaninku nezavrhol, doteraz som ju nedavala....ale asi to nebolo take tragicke, pretoze si prosil nasup. no ale co bola u nas katastrofa, tak tie smotanove zemiaky. uz ked som si citala recept, tak som si vravela, ze to nebude vhodna priloha a pre istotu som uvarila aj obyc zemiaky. na tanieri by to bol totizto ohnostroj chuti...jednak orechy s vyraznym syrom, vyrazna brusnicova zavarenina, vyrazne maso a ktomu este vyrazna priloha. tie zemiaky by mohli byt samostatne jedlo. no a dalsia vec...je mi velmi luto, ale nam tak velmi nechutili, ze ich musime dat do bioodpadu;-( Robila som ich uz vcera a neviem ci sa ten cesnak prilis rozlezal, ale nemohli sme to ani prezriet:-//

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    vybušná -tak tento bifteček vypadá lépe než ten ušáček;-):-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo