Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečené brambory vypadají různě dle toho, jak se to právě povede. My jsme tentokrát dresinkem z kysané smetany i trošku zakrývali nežádoucí „kašovitost“, tentokrát to vzhledově prostě úplně nebylo ono, i tak jsme si pošmákli.
Na výsledek při pečení brambor má vliv nejenom trouba a kuchařský um, ale také odrůda a stáří brambor a to si vždycky nevybíráme. Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou. Někdo brambory peče i na pečícím papíru, aby zaručil, že se nebudou přichytávat, ale pečící papír u kocoura nevedeme.
Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…
Základem dresinku může být kysaná smetana, ale třeba i tučný řecký jogurt nebo jogurt tučný méně, pro ty, kteří chtějí alespoň částečně ušetřit na tucích. Pečené brambory již tak nabízejí dávku oleje, ale pořád jsou vhodnější než klasické fast food hranolky, navíc ty bylinky! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/
Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.
Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/
Tak dobrou chuť od kocoura!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2018 14:07
22. 6. 2018 13:49
22. 6. 2018 13:11
22. 6. 2018 11:37
22. 6. 2018 11:28
22. 6. 2018 11:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bleskové rohlíky
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 21 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové palačinky
Bedrunka17 uvařil před 13 minutami
Vepřové na kari
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 11 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 11 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 12 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 12 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory
Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř, smetana kysaná,
Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q3R
6 názorů