Citronové řezy s tymiánem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 658 kJ / 3 981 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,94 g |
Tuky | 183,93 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 485,59 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle Kateřiny Bičíkové, www.prozeny.cz. Autorka píše, že "..sladké i slané zároveň, kyselé i jemně kořeněné, takové jsou citronové řezy ovoněné tymiánem – vydrží dlouho vláčné....". Má pravdu, jen s tou výdrží si nejsem jistá :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2018 08:20
casino: Casino, Vy jste opravdu neúnavný zkoušeč nových receptů, to tedy obdivuju!
19. 11. 2018 19:05
No, z mého pohledu se degustace moc nepovedla...
Po ignorování těch co "já citrony nerada" zůstali ti, co unisono vzdychali "dyť je to nedopečenýýý" (okraj byl chrumkavý spodek změkl! Dost možná si cucl z krému i 24 hodinovým skladováním... Nevím, barva byla OK.
***
Bez mého komentáře dostali porci a byli vyzváni: ochutnej a mluv!
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to slanýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to kyselýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to moc citronovýýý"
Většinou tymián nezaznamenali a pokud ano, tak se slovy "no co co co co tam ještě je...?"
hosta:
Použil jsem velké citrony
Po ignorování těch co "já citrony nerada" zůstali ti, co unisono vzdychali "dyť je to nedopečenýýý" (okraj byl chrumkavý spodek změkl! Dost možná si cucl z krému i 24 hodinovým skladováním... Nevím, barva byla OK.
***
Bez mého komentáře dostali porci a byli vyzváni: ochutnej a mluv!
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to slanýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to kyselýýý"
Nikdo se nevyjádřil "dyť je to moc citronovýýý"
Většinou tymián nezaznamenali a pokud ano, tak se slovy "no co co co co tam ještě je...?"
hosta:
Použil jsem velké citrony
19. 11. 2018 16:57
katyvypl: asi záleží na tom, jak jsou velké citrony, měla jsem mensi
19. 11. 2018 10:33
Vyzkoušeno a vynikající! Citronové šťávy jsem měla 200 ml a myslím, že by stačilo i méně, koláč byl opravdu hodně kyselý, ale dali jsme si na něj ušlehanou smetanu a s ní to byl luxus.
18. 11. 2018 20:35
hosta: Já vím, měla jsem na mysli ten tvůj, jen jsem to zapomněla napsat.
17. 11. 2018 22:54
bystrouska: ten tu mám taky https://www.toprecepty.cz/recept/37689-francouzsky...
17. 11. 2018 20:43
Přímo miluju francouzský citronový koláč a tohle musí být taky dobrota.
17. 11. 2018 17:41
casino: ideálně se křehké těsto dělá v robotu - drobenka a troška ledové vody nakonec. Pokud se mi nechce matlat mísa od robotu, dělám rukama ze studeného nadrobno posekaného másla (to se mi nechce matlat ani struhadlo, strouhám tehdy, když zapomenu máslo v mrazáku) - a pak na plechu těsto hned do mrazáku
17. 11. 2018 17:13
vypadají úžasně a určitě tak i chutnají zatím jsem je dělávala bez tymiánu ale mám ráda takové změny, díky za recept
17. 11. 2018 14:07
hosta:
Mlsná huba - hotové neštěstí
Tak už se to peče...
Křehké těsto dělám trošku jinak (zmrzlé máslo strouhám nebo jen jen tak tak povolené sekám nožem na kostičky), ale tady vlastně nestojí, jak se dělá drobenka
Akorát když jsem viděl, že šťávy do krému je 240 ml, tak jsem jí dal míň, ale tu hromadu kůry jsem neumenšoval - uvidíme, esli to nebude jak limoncello
Eja57:
Vy na tom račte být ještě dobře...
Já peču na zítra pro mančaft a ač sám masochista, tak se budu mít co držet, abych odolal a nebyl jako Jiří Krejčík ve Slavnostech sněženek, že
No, jak píšu: Mlsná huba - hotové neštěstí
***
http://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/skola-pece...
Mlsná huba - hotové neštěstí
Tak už se to peče...
Křehké těsto dělám trošku jinak (zmrzlé máslo strouhám nebo jen jen tak tak povolené sekám nožem na kostičky), ale tady vlastně nestojí, jak se dělá drobenka
Akorát když jsem viděl, že šťávy do krému je 240 ml, tak jsem jí dal míň, ale tu hromadu kůry jsem neumenšoval - uvidíme, esli to nebude jak limoncello
Eja57:
Vy na tom račte být ještě dobře...
Já peču na zítra pro mančaft a ač sám masochista, tak se budu mít co držet, abych odolal a nebyl jako Jiří Krejčík ve Slavnostech sněženek, že
No, jak píšu: Mlsná huba - hotové neštěstí
***
http://www.apetitonline.cz/tipy-a-triky/skola-pece...
17. 11. 2018 13:01
Upečeno tak jak jsem psala, citronový tymián do náplně. Bylo to kamarádce "na zakázku", chtěla něco nezvyklého pro návštěvu...testovací kousek ještě před obědem a prý
17. 11. 2018 11:05
Teda, to je zajímavý recept, říká si o vyzkoušení Určitě brzy vyzkouším!
17. 11. 2018 09:31
medanek: Já také - mám doma čerstvý citronový tymián, dám ho do náplně místo sušeného do těsta
17. 11. 2018 00:17
Vypadá úžasně a dostala jsem na něj strašnou chut
16. 11. 2018 21:36
Já jsem si podle fotky myslela,že je tam tvarohová náplňKoláč vypadá moc hezky a recept se mi líbí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 5 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 7 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Citronový krém Lemon curd má příjemnou chuť a není moc tučný. Je úžasný na palačinky i na slepování lineckého cukroví
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: citronový tymián citronové řezy citronový koláč s tymiánu citronový řez citronovy koláč s tymianem rezi s citronem a tymianem
Suroviny: mouka hladká, sůl, cukr moučkový, máslo, vejce, cukr krupice, citron, škrob kukuřičný, sůl
Citronové řezy s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GqJ0
18 názorů