Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept byl uveřejněn v časopisu Vlasta před několika desítkami let, já jsem ho upravila do trochu modernější podoby a občas se mi povedlo s touto roládou - zelenou - hosty překvapit. Nejdřív byli nedůvěřiví z té zelené barvy, ale jakmile ochutnali, roláda rychle mizela z talíře. Je to fakt dobré a k nadcházejícím Velikonocům jako dělané. A fantazii se meze nekladou, do náplně můžete přidat i kostičky šunky, vejce natvrdo nakrájené na kostičky, hrášek, přiložit plátečky lososa apod., podle vlastní chuti a nápadu.
Hledala jsem podobnou roládu a asi špatně, nenašla jsem a teď vidím, že jich tu je celá řada. No co nadělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2019 07:44
MamlajdaD:
24. 11. 2019 22:53
tejaja (moderátorka): Ta tvoje roláda musí být moc dobrá. Líbí se mi ta náplň - sýr a česnek jdou skvěle k sobě, strouhaný brambůrek to zahustí, super! To by mi chutnalo! Zdravím!
24. 11. 2019 22:45
tejaja (moderátorka): Terezko, ta se ti povedla!! Udělalas jí moc pěkně barevnou, no k sežr..ní! Ještě si musím pořádně prohlédnout tu tvojí roládu a hlavně nádivku, teď jsem jen nakoukla. Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám to chutnalo! Udělala jsi k tomu krásné fotky, zdařilé jako vždycky! Mám velkou radost a opravdu moc děkuji za vyzkoušení i za fotografie! měj se hezky a posílám veselý pozdrav!
24. 11. 2019 22:08
Bola návšteva, boli rolády...jedna podľa tohto receptu, jedna podľa môjho: https://www.toprecepty.cz/recept/2728-spenatova-ro... Chutili, a hlavne zmizli, obe. Do tej tvojej som pridala podľa tvojej rady hrášok a nadrobno nakrájanú pikantnú salámu. Bolo to veľmi dobré.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 21 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 23 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Právě bylo uvařeno:
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 18 minutami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 33 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 43 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 2 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 3 hodinami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 3 hodinami
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Špendlíky nazýváme drobné žluté švestky: Jaký je však rozdíl mezi špendlíkem, mirabelkou a myrobalánem?
Další recepty
Tématické fráze: špenátová roláda časopisy s recepty špenátová barevná roláda špenátová roláda recept vlasta.cz recepty
Suroviny: špenát mražený, žloutek, mouka hrubá, sůl, tvaroh, sýr niva, smetana, česnek, sůl
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
4 názory