Dvoubarevná roláda

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Nepečené a mražené, Záviny, rolády 5 názorů

32

Suroviny

200 g mletých piškotů
150 g másla
150 g práškového cukru
1 celé vejce
2 lžíce rumu
Náplň
100 g másla
100 g práškového cukru
3 lžíce kakaa
1 lisovaný vařený žloutek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenovém papíru rozválíme 5 mm tlustou vrstvu nádivky a pomocí papíru roládu zavineme. Necháme ji 2-3 dny v chladničce odležet.

  2. Z rolády pak krájíme asi 1/2 cm tlusté plátky, zabalená v alobalu se nekazí a vydrží v chladnu 2-3 týdny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvoubarevná roláda

  • Ola Ola(neregistrovaná)

    Markéta: :-?:-?:-?

    Odpovědět

  • sonka sonka(neregistrovaná)

    najlepšia roláda na svete, robievame ju každé vianoce :-)

    Odpovědět

  • nepytaj sa nepytaj sa(neregistrovaná)

    to teda vyzera :-) ale mozno fakt dobre chuti.

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Hrůza děs. Že neumíte péct, to je se stane, nikdo není dokonalý, ale tak se tím proboha nechlubte. Trocha soudnosti...

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vynechala jsem syrové vejce v těstě. Máme již v rodině zkušenost se salmonelózou, tak jsem v tomto ohledu nekompromisní. Těsto se tím pádem trochu trhalo, ale dalo se to zvládnout. Teď tuhne v lednici. Kluci budou mít ráno snídani. Foto řezu dodám zítra.;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo