Minutkový hovězí Stroganoff
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,52 g |
Tuky | 27,07 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud máte dvě hlubší pánve, můžete v jedné opékat žampiony, přidat k nim v polovině cibuli a v druhé maso. Nikdy nedělejte vše najednou v jedné pánvi, pak by se neopékalo, ale dusilo a maso by nebylo křehké, šťavnaté, ale tuhé. Je to rychlé a do 30 minut hotové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2022 19:00
V neděli jsem se podílel na přípravě tohoto jídla pro 12 jedlíků a tuto minutku jsme pojali jako neminutku
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
25. 8. 2019 21:29
casino: máte pravdu víc než 5 min. to nebylo ale obrátit obracečkou šlo snadno hezký večer
25. 8. 2019 21:23
Marie Svarcova:
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
25. 8. 2019 17:53
Eja57: tohle je základ a podle mne ať si tam každý dá co mu chutná 100 lidí = 100 chutí a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut - o tom to vlastně je a proto mě to bav í moc děkuji, že se Ti mé recepty líbí a něco i uvaříš - je to pro mne velká pocta
25. 8. 2019 17:47
Marie Svarcova: Také přeji hezký večer
Ráda čtu Tvoje recepty i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
Ráda čtu Tvoje recepty i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
25. 8. 2019 17:33
Eja57: díky, je mi to známo že v Rusku hranolky, běžnější u nás je rýže a to ostatní neminutkové se jen jako Strganoff tváří Hezký večer
25. 8. 2019 16:57
krása
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 5 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 2 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 7 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 8 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 9 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:49
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila 29. 4. 2024 19:48
Přečtěte si Zobrazit více
Míša řezy, které vždy přijdou k chuti. Jak připravit jejich zjednodušenou verzi - dezert ve skleničce
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Další recepty
Tématické fráze: hovězí minutkový steak minutkový steak minutkový hovězí steak minutkovy hovězí steak recepty hovězí minutkový steak recept minutový steak hovězí minutový steak recept minutkovy steak recept hovězí stroganoff, steakové hranolky minutový steak hovězí hovězí minutkovy steaky recept na minutkovy steak minutkový recepty steyky původní recept stroganof minutkove hovězí minutkové steaky minutkové hovězí steaky hovězí minutka recept minutkovy steak z hovězí msda hovězí minutkový steak se zampiony
Suroviny: maso hovězí, žampióny, cibule, máslo, olej, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, limetka, okurky sterilované
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
7 názorů