Hovězí srdce na slanině a žampiónech

Jenda1 Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 9 názorů

518

Suroviny

hovězí srdce
žampióny
uzená slanina nejlépe domácí
uzená žebra
cibule
kmín
pepř
sůl
škrobová moučka
Příloha:1
1 hrnek rýže
trochu sádla
trochu másla
3-4 hřebíčky
1 střední mrkev
3 listy kapusty
1 střední cibule
3-4 stroužky česneku
sůl
2 hrnky horké vody
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou.

  2. V tlakovém hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme a přidáme na céčka nakrájenou cibuli.

  3. Mírně osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou.

  4. Přidáme uzené žebírko (pro lepší chuť), uzavřeme hrnec a za občasné kontroly dusíme zhruba 2 hodiny.

  5. Žebírko vytáhneme dřív, je rychleji hotové.

  6. Až srdce změkne (počítejte s tím, že je to tužší maso a nebude jako kuřecí), vytáhneme maso z hrnce a do šťávy přidáme nakrájené žampióny(krájím je maximálně na 6 dílů, ty střední a menší na 4 nebo na polovinu).

  7. Podusíme, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochutíme, krátce povaříme a odstavíme.

  8. Přidáme na plátky nakrájené srdce.

  9. Dušená rýže: v kastrolku rozehřejeme sádlo s máslem, přidáme omytou okapanou rýži, hřebíček a restujeme.

  10. Po chvíli přidáme na jemno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme na nudličky nakrájený česnek, necháme provonět, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, chvíli restujeme a přidáme na kousky nakrájenou kapustu.

  11. Zalijeme dvěma hrnky horké vody, osolíme, 3-5 minut necháme probublávat a mícháme. Přikryjeme pokličkou.

  12. To finále už je na vás. Já mám na sporáku litinovou kulatou plotynku, na zahřátou položím kastrol s rýží, přikryji několika utěrkami (většinou 3) a rýži nechám dojít asi 20 minut.

Poznámka

Příprava je poněkud delší, ale mi hovězí srdce chutná a za mlada jsem z něj vařil i guláš.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 330 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí srdce na slanině a žampiónech

  • janatka janatka

    Tak Honzíku!!:-)Vařila jsem to poprvé,manžel má rád vnitřnosti a tak jsem mu to uvařila,jenže já jsem toho dělala více(pokrájela na kousky),protože máme každý týden posezení se sousedy,tak vždy se tam něco donese,tentokrát to bylo toto.Měli jsem to s čestvě upečeným domácím chlebíčkem a bylo vynikající i já si dala.Chvála:-p

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Podobný a skvělý recept má i Vašek Froněk http://www.toprecepty.cz/recept/4552-spikovane-srd....:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Děláme i z vepřových srdcí a zalíváme trochou červeného vína. Má to zakovou trošku natrpklejší chuˇ. Nesmí se to přehnat. A říkáme tomu " Špikované srdce po burbuňsku" +bodík

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Hovězí srdce milujeme. Dělám jej na guláš, je z něho výborná polévka, dokonce jsem jej udělala i na způsob svíčkové. Musela jsem je doma odhánět od talíře, aby mi to masíčko nesež...i. :-)):yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Taky si myslím, že je to dlouho, znám lidi, co tak dlouho dusí i ledninky a to vůbec nechápu. No, hovězí je někdy ze stoleté krávy, člověk do toho nevidí.:-))

    Odpovědět

  • kedlubna kedlubna

    cibule na céčka. . . . . tak to mě dostalo :-D srdíčka miluji, za mlada jsem je ve školení jídelně jedla asi sama, ostatní sbírali ty céčka :-D dávám do oblíbených, dělám je různě, ale tak jsem je teda určitě ještě neměla ! a určitě vyzkouším, ale dvě hoďky v tlakáči se mi zdá dost hodně. . . ..

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jeníčku, to se mi moc líííbíí!:yes::yes: Žampiony tomu určitě dají tu správnou chuť.;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji, už tam jsou.:-8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Chybí ti v surovinách žampiony:-!:-!:-!,jinak zajímavý recept:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuřecí srdce na slanině srdce recepty srdce recept veprove srdce recept recepty srdce hovězí srdce na houbách recepty z hovězího srdce příprava hovězího srdce hovězí srdce-recepty jak dlouho vařit žampiony grilované hovězí srdce jak připravit hovězí srdce recept srdce příprava žampionu recepty-hovězí srdce jak uvarit srdce vepřové srdce na žampionech jak dlouho varit srdce výborné hovězí srdce varime hovezi srdce

Zapomněl/a jsem heslo