Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,36 g |
Tuky | 171,43 g |
Vláknina | 36,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 9,84 g |
Sůl | 23,71 g |
Sacharidy | 269,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K tomuto pokrmu se může podávat i jiná příloha, např. brambory, a je to dobré i jenom s chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 9. 2019 17:32
MamlajdaD: čo ti môžem už ja radiť...Imriško ti určite veľa vecí uvaril alebo poradil...ja som len laik. Zdravím a pekný zvyšok dňa želám!
3. 9. 2019 17:05
magdalenka: Jen zavzpomínej na dobroty, sem tam jsem některou i vařila, no na červené omáčky byl mistr můj muž Imra, on byl vyučený kuchař, i když to řemeslo nedělal. Tak sem tam o tom něco vím, ale to ještě neznamená, že si nenechám poradit, naopak, ta tvoje rada mi udělala radost. A z uzeného kolena dělám maďarskou zelňačku, to je dobrota! A maďarský zelný list, navíc s kouskem uzeného a klobáskou navíc, to je dobrota! Ale ta porce je hodně vydatná. Maďarský tažený štrůdl - nejznámější je s tvarohovou náplní, mňam... a tak by jsme si mohly notovat a nebylo by konce. Na halászlé se brzy chystám, taky ho miluji. Jednou jsem někde četla, že je to třetí nejlepší polévka v Evropě (dřív se říkalo "na světě"). První je prý francouzká cibulačka, druhá italská minestrone a třetí maďarská halászlé. Tak už toho raději nechám Měj se moc hezky a zase se ozvi
3. 9. 2019 16:38
MamlajdaD: ja nie som nejaký odborník, ale aj s manželom milujeme hlavne maďarskú a českú kuchyňu. Teda tú klasickú. U Maďarov si dávame najčastejšie gulášovú, fazuľovú s údeným kolenom - obyčajne korunujú obidve kyslou smotanou a v polievke sú aj halušky = nokedli, mám rada halászlé, paprikáše, pörkölty, skvelé plnené papriky, plnené kapustné listy, omáčky, pečú výborné ťahané štrúdle, smažia lángoše, v cukrárni si kúpim Somlói galušky alebo Dobošku, či gaštanové pyré so šľahačkou...ale poznajú aj slivkové knedlíky = gombóc, robia zo zemiakového cesta, pečú aj trdelníky...tvarohové rezance omastia vytopenou slaninou, alebo oškvarkami a štedro pokvapkajú kyslou smotanou... neprekonateľné sú ich pagáče, vyrábajú skvelé údené klobásy (csabai alebo gyulai ) alebo Pick trvanlivá saláma dobyla svet.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme.
Trochu plevelím, ale možno to niekoho zaujme.
3. 9. 2019 15:56
magdalenka: já tvoje zkušenosti nemám, i když maďarskou kuchyni miluji, a dokonce i dávno před tím, než jsem poznala mého druhého muže Imru. Koupila jsem si někdy v šedesátých létech knihu Maďarská kuchařka, ale jak se u nás říká, co nechceš mít, tak půjč. No půjčila jsem a nemám. Ale s tou zakysankou máš úplnou pravdu a jsem ti moc vděčná, že jsi mi to napsala. A že jde k tomu jako příloha podávat i brambor, to jsem tam ale taky mohla připsat, abysi každý vybral podle svého. Recept zatím není schválený, moderátorky asi mají plno práce, tak to tam ještě písnu. Moc díky a zdravím!
3. 9. 2019 15:20
MamlajdaD: Veď to nemusí byť podľa mojich predstáv. Ja len predávam svoje skúsenosti, že Maďari kyslú smotanu dávajú do jedla veľmi radi. Mimochodom, v obchodoch predávajú viac druhov, je krásna, hustá a vôbec nie kyslá a vôbec nie drahá.
3. 9. 2019 14:55
magdalenka: Opravila jsem, přečti a zkontroluj, jesti jsem to napsala podle tvých představ? Ahojky!
3. 9. 2019 14:49
magdalenka: Děkuji za pěkný komentář. No když myslíš, že by tam měla být ta zakysanka, tak já jí tam ráda připíšu. Myslím, že na tom navrch bude kralovat, až se budou sliny sbírat! Díky a moc zdravím!
3. 9. 2019 14:14
"Hajdúkáposzta" - maďarská klasika, má viacero obmien, niekto varí len s údenou klobásou, údenou slaninou, niekto pridá aj čerstvé bravčové mäso, okrem údeného. Ochutnala som viackrát v Maďarsku, vždy sa podávala s kyslou smotanou - Maďari ju proste milujú. Halušky ako príloha k tomuto jedlu sú zvláštne, ale prečo nie? Mne to chutí s chlebom, videla som podávať aj s varenými zemiakmi. Vždy je to však skvelé jedlo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 4 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 4 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 4 hodinami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty a triky na nejlepší halloweenské cukrovinky rozhodně pobaví děti. I dospělí si s nimi až strašidelně rádi zamlsají
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: hajdůcké zelí noky z kysaného zelí hlavkove zeli s noky maďarské nočky maďarské brambory a s noky kolik kysaného zelí na 1 porci zeli s noky
Suroviny: bůček uzený, klobása debrecínská, zelí kysané, sádlo, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, sůl, smetana zakysaná, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl
Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3jY
23 názorů