Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,36 g |
Tuky | 171,43 g |
Vláknina | 36,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 9,84 g |
Sůl | 23,71 g |
Sacharidy | 269,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K tomuto pokrmu se může podávat i jiná příloha, např. brambory, a je to dobré i jenom s chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2019 17:50
tejaja (moderátorka): Terezko, ty nokerlata s vejcem mám v plánu, až si udělám nokerle k nějakému jídlu, (když jich udělám víc, tak mi na to vybudou
), tak je to jen otázka času - ale dlouho to trvat nebude.
A že mi budou chutnat, to vím už předem!!!
Stačí se podívat na obrázek
a vím to (mám dost velkou představivost)![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
! Zdravím!! ![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
4. 9. 2019 17:21
MamlajdaD: U nás sa nokerle dávajú k hocijakému mäsu, ktoré má šťavu, príp. omáčku. Knedle sa na východe robia málo, raz za čas.
Vyskúšaj ich s vajíčkom, uvidíš, že ti budú chutiť.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
4. 9. 2019 14:42
Ještě zajímavost o nokerlích pro všechny: - Od Češky žijící v Maďarsku – z diskuze na internetu. Paní píše:
Noky dělám takhle: Do mísy nasypu hrubou mouku, sůl a přiliji tolik vody, aby se udělala hustá kaše. Míchnu (= krátce zamíchám), ale ne moc dlouho, aby těsto nebylo mazlavé. Pak to kydnu do toho síta s velikými dírami a vařečkou míchám nad hrncem s vařící vodou, až jsou všechny nočky uvnitř. Když vyplavou, ocedím je a vykoupu v míse se studenou vodou, jen chviličku, aby nevystydly. Pak hned zas ocedím.
Někdo do těsta na noky dává i vajíčka, ale v naší rodině se to nedělá.
My děláme ty nočky malé, přes takový díry, co jsou jak hrubé struhadlo.
Zkuste si to k tomu kuřeti a také vepřovému i hovězímu na paprice a smetaně (těm se říká tokáň, maso se krájí na tenké dlouhé nudličky). Budete spokojeni
Noky dělám takhle: Do mísy nasypu hrubou mouku, sůl a přiliji tolik vody, aby se udělala hustá kaše. Míchnu (= krátce zamíchám), ale ne moc dlouho, aby těsto nebylo mazlavé. Pak to kydnu do toho síta s velikými dírami a vařečkou míchám nad hrncem s vařící vodou, až jsou všechny nočky uvnitř. Když vyplavou, ocedím je a vykoupu v míse se studenou vodou, jen chviličku, aby nevystydly. Pak hned zas ocedím.
Někdo do těsta na noky dává i vajíčka, ale v naší rodině se to nedělá.
My děláme ty nočky malé, přes takový díry, co jsou jak hrubé struhadlo.
Zkuste si to k tomu kuřeti a také vepřovému i hovězímu na paprice a smetaně (těm se říká tokáň, maso se krájí na tenké dlouhé nudličky). Budete spokojeni
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
4. 9. 2019 13:38
tejaja (moderátorka): Terezko, děkuji za komentář i odkaz na tvoje nokerle!![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Já jsem nokerle dělala ponejvíc ke kuřeti na paprice, ale teď už jsem je dlouho nedělala, budu to muset napravit.
Já jsem je (nokerlata) dělala vždycky od oka, no a když jsem to měla napsat, nevěděla jsem kolik jsem vlastně čeho dávala. A kdo to nikdy nedělal a nezná hustotu těsta, tak aby to mohl zkusit, musela jsem trochu hledat (a trochu opisovat). Ale snad si někdo pochutná, až je uvaří. Je to výborná příloha a u řady receptů se dá podávat místo knedlíků a přitom je to neskonale rychlejší, než knedle.
Mně zaujaly ty tvoje nokerlata se slaninou a vejcem, to musí být také dobrota!
https://www.toprecepty.cz/recept/2948-nokerle-s-va... Už nemusím mít obavy, co se zbylými nokerlaty!
Moc zdravím! ![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
4. 9. 2019 08:02
Na noky nedám dopustiť, u nás sa im hovorí nokerle (šarišským nárečím).
https://www.toprecepty.cz/recept/6518-nokerle/
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
3. 9. 2019 20:07
magdalenka: Dík za ten odkaz! Jen asi jiný druh masa, ale opravdu to dost odpovídá. Díky! Možná si dodám odvahu a někdy to vyzkouším. ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 9. 2019 19:56
Eja57: udusené mäso sa alebo pomelie alebo poseká, pokrája na drobno. Patrí to k obľúbeným jedlám v M., naozaj dobré, ako aj ostatné, kaloricky výdatné.
3. 9. 2019 19:53
magdalenka: Jedno z jídel, na které po..no možná třiceti letech...vzpomínám s láskou, byly plněné palačinky v jedné maďarské venkovské hospůdce. Určitě v nich nebylo mleté, ale něco jako perkelt, zamotané, šťávou a ještě smetanou polité a zapečené...To bylo taaaaak dobrýýýý
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
3. 9. 2019 19:50
MamlajdaD: hľadala som a našla niečo podobné...https://www.toprecepty.cz/recept/7935-kureci-perke...
3. 9. 2019 19:49
magdalenka: ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Věděla jsem, že to budeš znát![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Super popis. Dík a buď zdráva!![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 9. 2019 19:42
Dajda: samozrejme, že poznám. Hortobágyi palacsinta = slané palacinky, plnené mäsovou zmesou, zapečené. Na cibuli udusené mäso - obyčajne bravčové - kocky, plus paprika, plus paradajka, soľ, červená paprika,čierne korenie. Keď je mäso už mäkké, pomelie sa. Do šťavy sa dá smotana a povarí sa, rozmixuje. K mletému mäsu sa pridá smotanová omáčka, aby sa dala natierať hmota na palacinky. Palacinky naplniť, poskladať, preliať somtanovou zmesou a dá sa to zapiecť. Úžasné jedlo, trochu piplačka, ale stojí zato. Z mletého mäsa sa to zásadne nerobí, nie je to ono!
3. 9. 2019 19:28
Dajda: ![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
Dostala jsi mne, já tenhle recept neznám,
ale magdalenka to určitě bude vědět!![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Tak si počkáme na magdalenku! Dík za milý komentík, moc mě to pobavilo!
Zdravím!
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 9. 2019 19:19
MamlajdaD, magdalenka: A co hortobáďské palačinky?
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
3. 9. 2019 17:47
magdalenka: Imríšek vařil, když jsem byla v práci, i nádobí po sobě umyl, měla jsem se jako princezna. Ale když jsem šla do důchodu, tak už potvůraka jeden do kuchyně nevlezl a dělal "zámeckého pána" on! ![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Jen s jednou věcí jsem ho převezla a to byly knedlíky. Tedy ty kynuté, které jsem nevím proč strašně nerada dělala. Řekla jsem, že je neumím a protože dělal knedle dobré, "neuměla" jsem je ani v důchodu. To musel nastoupit a knedle udělat. Teď si dělám knedlíky sama, ale přesto, že mám pekárničku, a je to skoro bez práce, nedělám je ráda. No každý jsme nějaký!![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Tak prosím, každá rada je dobrá a vítaná!![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Jo a ty držťky, ty musím zkusit, už mám jedny v záložkách z Varechy.sk, ale recept si z hlavy nepamatuji. Čusíček!![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
3. 9. 2019 17:34
MamlajdaD: a na držky sme zabudli... napr. https://www.toprecepty.cz/recept/4343-drstky-na-pa...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 1 hodinou
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 4 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 4 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 4 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Přidáno 9. 6. 2024 14:55
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 30 minutami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 3 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 3 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 6 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 7 hodinami
Šunkofleky
Morrigan123 uvařila před 7 hodinami
Koprová omáčka z mléka
Uciela uvařil před 8 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Hanka22 uvařil před 9 hodinami
Tvarohová rybičková pomazánka
Swarofka uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: hajdůcké zelí noky z kysaného zelí hlavkove zeli s noky maďarské nočky maďarské brambory a s noky kolik kysaného zelí na 1 porci zeli s noky
Suroviny: bůček uzený, klobása debrecínská, zelí kysané, sádlo, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, sůl, smetana zakysaná, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl
Hajducké zelí s noky - maďarský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3jY
23 názorů