Černé rohlíčky (bleskově hotové)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 875 kJ / 1 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,71 g |
Tuky | 30,31 g |
Vláknina | 15,21 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 288,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/cerne-rohlicky-bleskove...
Vycházela jsem z perfektního receptu na slané Bleskové rohlíky od magdalenky :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2019 10:44
margaríny už taky nepoužívám vůbec, i vánoční cukroví jedině z másla, je to úplně jiná chuť. Do slaných těst jsem si teď nedávno vyrobila sádlo + škvarky, rozmixovala jsem to v kutru na hladkou pastu, krásně to ovoní pečivo
do sladkého chci vyzkoušet olej + arašídové máslo, jak to bude chutnat
do sladkého chci vyzkoušet olej + arašídové máslo, jak to bude chutnat
15. 9. 2019 10:41
magdalenka: tuhle kombinaci jsem ještě nezkoušela - díky Ale už mám s úspěchem párkrát vyzkoušenu kombnaci sádlo - máslo. Pečivo voní máslem a je i déle měkké (snad díky sádlu)
15. 9. 2019 10:33
Ja do sladkého kysnutého som si zvykla mixnúť olej+sádlo dokopy...
15. 9. 2019 10:31
Lenunka: jasně, olej :omg: zapomněla jsem - ten já používám asi nejčastěji, hlavně do toho nejobyčejnějšího a přílohového pečiva, proto u sladkého ráda použiji máslo nebo to zmíněné sádlo. Ale ojej je taky moc (Jen margaríny, i Heru jsem úplně přestala používat, nechutnají nám.)
A děkuju
A děkuju
15. 9. 2019 10:28
já do kynutých těst používám i olej, pečivo je vláčné a nadýchané i druhý den, pokud se tedy nesní, jinak já ráda cokoliv perníkového nebo skořicového, takže rohlíčky jsou za mě dokonalé
15. 9. 2019 10:16
mariana.: ne, nejsou. Vždyť je použito pouhých 360 g mouky, tuku tedy téměř 7 % - u 500 g mouky (což bývá v receptech obvykleji) by tedy bylo použito 35 g másla - to už nevypadá tak málo, že? Každopádně - pokud bys je chtěla měkounké i druhý den, použij spíš sádlo. Ve sladkém pečivu nijak nepřekáží, není cítit a pečivo s ním je druhý den měkčí, než když použiješ máslo.
magdalenka: děkuji - ale kdyby nebylo tvého nápadu s "hodinovými" rohlíky, nepouštěla bych se ani do tohoto. - Jsou výborné třeba jen promazané máslem
magdalenka: děkuji - ale kdyby nebylo tvého nápadu s "hodinovými" rohlíky, nepouštěla bych se ani do tohoto. - Jsou výborné třeba jen promazané máslem
15. 9. 2019 06:36
A nejsou tuhé, při tak malém množství tuku? No, jsem mile překvapená, protože většina receptů obsahuje velké množství tuku a to já nerada.
14. 9. 2019 22:11
Tvoje veci sú vždy dokonalé! Vyšperkuješ to.
14. 9. 2019 11:32
Eja57: děkuji, Evi Pohlídat je není nijak těžké. Jsou malé, takže se dá celkem přesně řídit podle hodin. Pekly jsme je se snachou, jeden jsme po 13 minutách pečení vytáhly na zkoušku - a když bylo jasné, že se dopekl dobře, šel z trouby už celý plech.
14. 9. 2019 11:17
No...hlídat upečení rohlíčků z tmavého těsta je... asi zlatavé mandle = akorát upečený rohlík...
Jsou krásné Když si představím, že ho otočím a lehce potřu pomerančovou nebo meruňkovou marmeládou...
Jsou krásné Když si představím, že ho otočím a lehce potřu pomerančovou nebo meruňkovou marmeládou...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 9 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 13 minutami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 46 minutami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 2 hodinami
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 2 hodinami
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 3 hodinami
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: svatomartinské rohlíčky recept bleskové rohlíky kubíkovy rohlíky pekárnománie bleskové rohlíky černé rohlíčky recept martinské rohlíčky černé rohlíčky vánoční cukroví
Suroviny: voda, máslo, cukr, cukr vanilkový, mouka hladká, skořice, kakao, droždí čerstvé, sůl, vejce, mandle plátkové
Černé rohlíčky (bleskově hotové)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r34W
10 názorů