Svatomartinské rohlíčky

sunny.sofi Kuchařka: sunny.sofi

Doba přípravy: 15 min. + 25 min. pečení Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Drobné pečivo 29 názorů

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
1 smetana ke šlehání
1 tuk na pečení
lžíce cukru
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin (tuk změklý) smícháme těsto a necháme chvilku odpočinout.

  2. Mezi tím si uděláme náplň - podle své chuti (my jsme měli ořechovou, lze i jinou - povidla, mák, tvaroh, puding, ... podle chuti), nebo neplnit, jen srolovat.

  3. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na kruh o průměru asi 30 cm. Pak kruh rádýlkem rozkrájíme na osminy. Na vnější stranu vzniklých osmin dáme náplň a směrem dovnitř zarolujeme rohlíček.
    Pečeme naplno (plyn) cca 20 - 25 minut.

    Upečené rohlíčky pocukrujeme nebo přímo obalíme v moučkovém cukru s vanilkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 083 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svatomartinské rohlíčky

  • hosta hosta(moderátorka)

    hazel: :-D nejsi sama ;-)

    Odpovědět

  • hazel hazel

    hosta: Dekuji, jiz bych si to mohla pamatovat. Asi mivam nekdy "senior's moment "

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    hazel: zcela určitě :-) - a smetany cca 200 ml

    Odpovědět

  • hazel hazel

    1 tuk- je to 250 g ? Prosim dejte me vedet. Dekuji

    Odpovědět

  • Bezuska Bezuska

    Super recept,rychlé a výborné <3
    Právě jsem dopekla ze dvou dávek:-*

    Odpovědět

  • caprioli caprioli

    Výborný recept

    Odpovědět

  • Adriana Adriana(neregistrovaná)

    Musím potvrdit, že rohlíčky jsou skutečně skvělé. Děkuji za recept!

    Odpovědět

  • klárka klárka(neregistrovaná)

    mňam pak todlle já mám strašně ráda :-):-):-):-):yes::yes::yes::yes:;-);-);-);-);-)

    Odpovědět

  • Dahlia2 Dahlia2

    Dělám je každý rok na sv. Martina, rodina se může po nich s prominutím užrat.:-)<3

    Odpovědět

  • jirina jirina(neregistrovaná)

    Ja bych se chtela zeptat kolik toho tuku jestli 250gr rozpusteny nebo jen zmekly.

    Odpovědět

  • jirina jirina(neregistrovaná)

    Ja bych se chtela zeptat kolik toho tuku jestli 250gr rozpusteny nebo jen zmekly.

    Odpovědět

  • Digitalka Digitalka

    Pekli jsme s tříletým synem na Sv. Martina a musím moc pochválit tento recept. Jednoduchý, rychlý a rohlíčky jsou křehké a velice chutné. Určitě jsme je nepekli naposledy a ne jen na Sv. Martina. Přikládám foto :yes: :yes: :yes: :-K

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Letos na Martina byly u nás tyto svatomartinské rohlíčky. Naplnila jsem karamelovým pudinkem a nasekanými mandlemi.:yes:10:yes:

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Jsou fantastické, křehké, super. I s přípravou náplní (ořechové a makové) a pečením 2 hoďky. Jen péct na max. 180°C :-p;-)

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi(autorka receptu)

    Zuzana: Je mi líto, ale mně se víc líbí špička dovnitř:-D:-p:-D

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: svatomartinské rohlíčky ze šlehačky svatomartinské koláče svatomartinské rohlíky svatomartinské koláčky svatomartinské koláče recept svatomartinský dezert svatomartinský koláč svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní svatomartinské menu recept martinské koláčky svatomartinské pečivo svatomartinské pečení svatomartinský moučník svatomatinské rohlíčky svatomartinskerohlicky svatomartinské koláčky recept svatomartinské šátečky martinské rohlíky svatomartinské rohlíky recept svatomartincké rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo