Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,51 g |
Tuky | 46,42 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 3,38 g |
Sacharidy | 30,53 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2019 20:32
No vida, i zdroj se našel a skoro doslovný, že
http://m.mysliveckakucharka.webnode.cz/zverina-uzi...
***
"rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly,"
My matematici bychom napsali: Ptáka rozčtvrtíme
http://m.mysliveckakucharka.webnode.cz/zverina-uzi...
***
"rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly,"
My matematici bychom napsali: Ptáka rozčtvrtíme
23. 11. 2019 20:23
Veronika.Hrozna: Ty mne fascinuješ! Držím všechny palce, co mám, aby se zadařilo a hlavně aby chutnalo. Honem jsem sem šoupla jeden moc pěkný receptík na bažanta, je od herce Petra Haničince, který byl svými zvěřinovými recepty slavný. Jestli někdy uděláš ty, nebo jiná kuchařinka, to je jedno, ale ten recept vypadá moc dobře! Tak ať se daří a chutná! Zdravím!
23. 11. 2019 20:15
MamlajdaD: Prosím tě, co může být špatné na obaleném bažantovi opečeném v másle s cibulkou a zalitém smetanou a ještě trošku vnitřností a hub? Já v tom vidím , akorát dobrotu! Ten sýr zkusím na jedné porci a basta. O pečení se nemusíš starat, bude se péct, dokud nebude měkoučký ! Jo, a ještě budu tak drzá, že ti tam dám FOTKU! Mám mladého bažanta.
23. 11. 2019 20:06
Veronika.Hrozna: Tedy po všech těch komentářích, tak to tedy máš odvahu! Radou sloužit nemůžu, je to už několik desetiletí a možná jsem měla štěstí na mladého kohoutka? Ale jestli si to chceš rozmyslet, tak ti pošlu (nebo sem honem vložím) nějaký "rozumnější" recept! Mám na bažanta sice jen 14 receptů, ale klidně ti je věnuji! Já stejně nemám možnost je uskutečnit! A měla bych radost, kdyby se některý tady objevil a byl kuchřům a kuchařkám ku prospěchu! tak si to rozmysli a nežinýruj se!
23. 11. 2019 19:48
MamlajdaD: Já už mám, dneska střeleného čerstvého bažanta- ááá, kdo ti řek, že to nikdo nebude vařit? No, kdo?
23. 11. 2019 19:36
Magdalenka: Děkuji za komentář. Zdravím!
23. 11. 2019 19:33
Ja som dcéra poľovníka, takže kedysi u nás bažant bol často počas sezóny na stole. Pamätám na škubanie, ktoré som nenávidela. Ale k receptu - každopádne tepelná príprava bola značne dlhšia ako v recepte.
23. 11. 2019 19:28
Eja57:
23. 11. 2019 19:27
yanull: No jo, ale já jsem ten recept nevymyslela. Sypat sýr na zvěřinu, tak takovou fantazii nemám, ale je to změna a připadalo mi to zajímavé. Já jsem ten recept kdysi někde opsala, ale zdroj nevím. Když jsem sepisovala a opisovala různé recepty, tak mě to nepřipadalo důležité, psala jsem to pro použití v rodině. Kdyby mne tenkrát napadlo, že to budu jednou potřebovat, tak bych to svědomitě vždy poznamenala. No on to asi nikdo vařit nebude, když je tu tolik kritiky, fotku to taky nemá (kde bych vzala bažanta?), takže ten recept asi brzy zanikne. Ale nevadí, je jich tu dost a dobrých. Tak dík za komentář a měj se moc hezky!
23. 11. 2019 19:18
yanull: Jak říká Pohlreich - když nevíš vraž tam sejra....
23. 11. 2019 19:02
MamlajdaD: Majdi, mne také sýr na tomto mase překvapil. Myslím, že je to spíš česká "specialita", vše zasypávat sýrem a docela ke škodě, protože zanikne chuť výchozí suroviny. Někteří profi kuchaři z toho docela šílí
23. 11. 2019 18:57
hospodyne: Nevím, jaká je nyní situace v mysliveckém světě, ale když ještě otec žil, bylo bažantů tak málo, že je chovali v bažantnicích. Chuť toho masa mi moc neříkala. Bažant žijící ve volné přírodě, byl o něčem jiném. Pečený na másle, se slaninou, cibulí a s kořením na divočinu. Škubání mám též v živé paměti, maso, prošpikované broky, no i to k tomu patřilo.
Další kapitola byly divoké kachny nebo lysky.
Další kapitola byly divoké kachny nebo lysky.
23. 11. 2019 18:48
Anna Kocikova: Děkuji za hezký (a velice pravdivý) komentář! Měj se hezky a zdravím!
23. 11. 2019 18:45
zizala: To je pravda, tak to bylo, protože v lesích, polích, loukách atd. bylo té divoké zvěře daleko víc (a to "daleko víc!" zdůrazňuji). Pak najednou nebyli zajíci, skoro všechny je sklátila mixomatóza, pak se bažanti začali vyvážet na západ za tvrdou měnu a tak to šlo postupně všechno "do háje". No alespoň ti starší, jako třeba já, mají nač vzpomínat, zrovna tohle nebylo tak špatné, i ceny byly velice přijatelné. Kdoví, kolik by takový bažant stál dneska? Ale zase máme jiné věci, tak si nesmíme stěžovat, stejně by nám to nepomohlo! Mněj se hezky a dík za komentář! Zdravím!
23. 11. 2019 18:05
V konečné fázi,na talíři bych si určitě pochutnalaAle nechtěla bych být kuchtík-začátečník
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 16 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 1 hodinou
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 2 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 2 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 3 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Tématické fráze: bažant jako minutka nejlepší recepty na bažanta zajíci viseli jak se dělá bažant na cinu
Suroviny: bažant, sůl, pepř, mouka, máslo, cibule, houby, víno bílé, smetana, sýr
Bažant zapečený se sýrem (Kanada)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xX9n
61 názorů