Valašská štědračka - polévka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 715 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,96 g |
Tuky | 59,71 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 152,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Inspiroval jsem se časopisem S Penny u stolu, kdy jsem si recept poupravil, podle našich chutí. Polévka je výborná, rychlá, hodně sytá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2020 23:00
recepty73: Páči. Dala som si do obľúbených, určite urobím.
22. 12. 2020 22:49
tejaja: Eja57: savlinka: ...děvčata, jsem rád, že se Vám polévka líbí ...děkuji
20. 12. 2020 13:46
recepty73: Jirko, ja viem, na obaloch sa to takto píše. Ale je to najmenej šetrný spôsob prípravy pohánky. U nás na východe sa pohánka pripravuje odjakživa, aj pohánková múka. A čo mi už babička vždy odmala prízvukovala: Pohánku nikdy nevar. Samozrejme, o rutíne nemala ani potuchy, hoci oveľa viac rutínu je vo vňati pohánky.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.
Takže ak dávam pohánku do polievky, tak tak, ako som písala. Pokiaľ na iný účel, dám pohánku do misky a zalejem vriacou vodou asi 1-1,5 cm nad pohánku. Zakryjem a zabalím do paplóna. Zvyknem ešte pricapiť vankúšom. A o 25-30 min je pohánka krásne mäkká a môžem používať ďalej.
20. 12. 2020 13:46
Krásná polévka a určitě MOC dobrá
20. 12. 2020 10:30
Vrátil jsi mě do dětství mísa polévky u babičky, voňavá a táááák dobrá...jen si myslím, je to hooodně let, že tam byly krupky a ne pohanka....ale jinak je to ona
20. 12. 2020 00:07
tejaja: ...vařil jsem podle receptu, postup je zcela zachován, jen dochucení je výraznější, podle naší chuti
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl
...Terezko, pohance určitě stačí úprava, kterou tu popisuješ, ale i v návodu na obalu pohanky je psáno: proplácnout, zalít a VAŘIT do měkka.
Myslet si o tom můžeme své, vařit podle sebe taky, já vařil podle zdroje, který jsem uvedl... a výsledek byl
19. 12. 2020 22:50
Krásna polievka, len...pohánka sa nevarí. Pri tejto polievke by som varila všetko presne podľa receptu a pohánku nasypala do vriacej, už odstavenej polievky. Zakrytú polievku by som nechala ochladnúť na teplotu, kedy sa dá jesť, a vtedy už pohánka v nej bude krásne mäkká.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 5 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 10 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 55 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, pohanka, máslo, cibule, mouka hladká, houby sušené, vejce, česnek, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, sůl, zelená nať
Valašská štědračka - polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvgv
7 názorů