jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Baklava

Baklava
nahoru
Baklava Baklava
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Ostatní

Suroviny:

4 pláty listového těsta
450 g pistácií (nebo jiných ořechů)
225 g másla
100 g krystalového cukru
1 lžička mleté skořice

alobal

Postup přípravy receptu

Formu na pečení vyložíme alobalem, vložíme po celé ploše jeden celý plát listového těsta. Potřeme jej máslem a na něj vložíme druhý plát, který také potřeme máslem. Na tento plát rozvrstvíme půlku sekaných pistácií, která je smíchaná s cukrem a mletou skořicí. Položíme další plát a znovu potřeme máslem. Dále posypeme zbytkem pistácií. Poslední plát nejprve potřeme máslem a namazanou stranou jej vložíme do formy směrem dolů. Opatrně zatlačíme, aby se pěkně spojil s ořechy. Hotové vrstvy prořízneme do 2/3 tak, abychom vytvořili obdélníky. Potřeme máslem a můžeme ozdobit ořechy.

Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 45 minut do zlatohněda.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Baklava"

autor: gurmanka1
vloženo: 07.10.2014 21:30:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Název BAKLAVA se k tomuto dezertu nehodí já bych spíše volila OŘECHOVÝ ŘEZ. S baklavou to nemá společného nic krom ořechů. Nejen že se do náplně na baklavu nedává cukr!!! Ale také vám chybí sirupovitá poleva, která je z citronu, cukru, vody a já přidávám i med.smajlik smajlik Listové těsto naopak toleruji jelikož pokud jste nesehnala Phylo těsto za určité doby se dá nahrdit právě listovým. Jinak můj celkový verdikt je že tento recept je urážkou baklavy (tak skvělého dezertu) a proto by se tak neměl ani nazývat.smajlik

autor: Hmm...... (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2012 18:22:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: janiczka
vloženo: 18.01.2012 22:38:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bohuzel tohle ma s baklavou spolecne jen orisky, original se pece z Phylo testa ktere se sice muze zdat podobne listovemu, ale je v podstate uplne jine, promazava a vrstvi se vickrat... Cukrovy sirup samozrejme nakonec ... i jinak vypada.
Ale verim ze i tento recept je vyborny smajlik

autor: kunelaky (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.10.2011 19:07:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tech platu toho je tam vic a tenkych a spravne se to proklada platy testa,napln,platy testa a napln atd.kdyz je to upeceny tak se to zaliva sirupem ktery ste si udelali.

autor: Valerie (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.05.2010 07:36:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za recept-hned vyzkouším. Byli jsme na dovolené v Turecku a tohoto moučníku jsem se mohla ujístsmajlik byl vynikající tak to musím doma vyzkoušet.smajlik

autor: ŽANETA (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2009 19:57:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zaponela jste na sirupsmajlikwww.toprecepty.cz

autor: barushka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2009 21:48:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj, baklavu děláme při zvláštních příložitostech a musím říct, že je vynikající!!!!!smajlik

autor: Paprika
vloženo: 21.08.2009 12:40:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Název znám, ale představovala jsem si něco trošku jiného. Ale tohle vypapdá taky moc dobře. Má to nádech orientu smajlik smajlik +smajlik

vloženo: 21.08.2009 11:26:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc hezké a zajímavě ozdobené těmi oříškysmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

baklama ořechový moučník baklava recept bachlava recept baklava recepty recepty baklwa turecká baklava recept na baklawu baclava recepty na baklavu pistáciová baklava recept vafle reept baklawa recept baklava z listového těsta baklavas recept baklava turecká baklava recept baclava recept recept bachlava turecká pistáciová baklava pistaciova baklava recepty baklava bakava baklawa recept na baklavu recept baklawa baklava-recept moučník baklava recept moučník baklava baklava diskuze baklavas recept baklava recept baklava recept originál baklava červená řepa pečená baklava recept bachlava cervena repa pecena v alobale baklava-recepty recept na baklava jak se dela baklava jak se pece baklava baklava - recept




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty