Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásky

Oblíbenou kratochvílí u mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme i my. Základem je vepřový bůček a chuť doplňuje zadní hovězí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

420 min (120 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

4. 12. 2009 15:20

Suroviny pro 200 porcí

200 porcí

Nutriční hodnoty

Energie245 395 kJ / 58 651 kcal
Bílkoviny3 146,60 g
Tuky5 088,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 9,23 g
Sodík 171,48 g
Sůl420,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všichni, kteří je ochutnali, si je nemohli vynachválit, proto jsem se rozhodl podělit o recept s dalšími čtenáři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

pavelk pavelk

30. 8. 2012 11:01

danka:No jo,ale při avizovaném zdražení masa,by se cena vyhoupla o 10-15 procent! Ale i tak,rád je dělám,proto že opravdu vím co do nich dávám.Je to sice práce zdlouhavá,ale výsledek je jedinečný.

danka

29. 8. 2012 14:53

Já bych ty 200kč za kg klidně dala, když to bude k jídlu:-p Teď se na mne prosím nikdo ani admini nezlobte, to, co se prodává v supermarketech se pomalu nedá ž.., slušně řečeno jíst, to vážně jsme popelnice Evropy:-?:-?
Za kvalitu ráda zaplatím, za šunt, šup s nima do někam:-K

Robert

29. 8. 2012 14:34

Hned jsem dostal chuť. K otázce, kdo dá 200 za kilo.. Já ano. Kvalita se platí. Raději si připlatil, než pojídat ty hnusy že supermarketů.

David

28. 4. 2012 07:06

Jsou super. Ještě jsem to vylepšil tím, že jakmile vytahuji klobásy z udírny, hned je dávám do kbelíku s vařící vodou (jenom, aby se namočily). Potom střevo není tak tvrdé.:-p

elfivila

7. 1. 2012 17:30

Super že se najde někdo kdo se zabývá domácí výrobou. Alespoň ví člověk co jí. Místo vody dávám vývar z uvařených kůží a ty kůže tam namelu jako pojidlo. Dávám zvěřinu(nejraději muflona), ale to záleží co zrovna máme v mrazáku. Dávám bodík vypadají náramě:-)

pavelk pavelk

7. 12. 2011 21:34

Uvažoval jsem i o tom,že bych klobásy mnou vyrobené mohl i prodávat,ale kdo ti v dnešní době dá 200 korun za kilo?:-D

Jirka2

7. 12. 2011 20:15

To je mi naprosto jasné, ale jak to vytáhnout přes ten monitor:-?:-D:-D

pavelk pavelk

7. 12. 2011 20:13

Jirko,copak o to,je to nádhera,ale ta chuť pravých domácích klobás je nezaměnitelná.:-D

Jirka2

7. 12. 2011 20:09

To je pohled, nádhera:-8:yes::yes:

zuchla

17. 11. 2010 15:39

Taky po udeni sprchuju klobasky studenou vodou az teplota klesne tak, ze muzu je udrzet v hole ruce a citim, ze jsou zchlazene i uvnitr. To, ze v Americe nejsou k dostani streva je blbost, ja je kupuju vic nez 25 let z Buffalo, New York od "Sausage Maker". Ty maj absolutne vsechno, od udiren, pragandy, knih do specialnich surovin, jako je fermento a dextrose etc. A ty tu jsou davno pred internetem. Kdyby nekdo chtel, tady je telefon 1-888-490-8525 a jinak www.sausagemaker.com.

pavelk pavelk

4. 11. 2010 19:51

Pro rocho73 (neregistrovaný/á): Tak o tom šoku slyším poprvé.Můžeš mi vysvětlit proč tak děláš? Pavel

rocho73

4. 11. 2010 08:55

klobásky vypadají skvěle. Dělám je téměř stejným zpusobem akorát jak je vytáhnu z udírny teplé tak je šokuju ve studené vodě.:yes:

scarlet

5. 4. 2010 06:39

Ach Bože!!!!!!:-p:-p:-p:-p:yes::-K

michsamant michsamant

3. 2. 2010 14:12

:-O tolko dobroty na jednej palici! :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

9. 12. 2009 20:22

taky udíme klobásky a tyhle vypadají moooc dobře, akorát my je máme o něco tlustší:-D Vyzkoušíme tvůj recept a bodík letí:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vyroba domacich klobas klobásy recepty domaci uzene klobasy výroba klobás recept na klobásy výroba domácích klobásek recept na klobásy do udírny výroba domácích klobás video klobásy recept recept na domácí uzené klobásy vyroba domácí vepřové klobásy domácí moravské klobásy recept na 5kg masa vyroba klobasek vyroba domácích klobás recept domaci uzene klobasy recept recept na klobásky klobásky recept klobásy recepty video klobásy recepty na klobásy

Suroviny: bůček, hovězí zadní, sůl, česnek, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, voda

TopRecepty.cz

Domácí klobásky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y35