

Domácí vepřové klobásy
Suroviny
- 4 kg vepřového boku
- 1 kg vepřové plece nebo kýty
- sůl
- cca 2 dl vody
- mletá paprika sladká
- mletá paprika pálivá
- mletý pepř
- Country koření
- prolisovaný česnek
- cca 15 m přírodních střev
- špejle
Postup přípravy receptu
Jen přibližně: 4 kg vepřového bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1 kg plece, pálivá a sladká paprika, mletý pepř, česnek, sůl, 2 dl vody, příp. Country koření. Řádně promíchat.
Nacpat do přírodních střev, nechat přes noc v chladu.
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobás.
Poznámka od kuchařky
Přidala jsem na přání, foto nemám, časem dodám. Ze syrové směsi lze též udělat placičky, opéci na pánvi, tak se ochutná, je-li dobře ochucená. Také výborná náplň do masové rolády.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí vepřové klobásy
-
Dělali jsme téměř stejné..
.jen bez toho Country koření...Přidala jsem foto ...pokud nevadí..
-
pavel.h: prosím vás kolik množství koření se dává? Dekuji
-
No krucinál a co ty špejle?
Klííd, to byl ftip. Ty se tam asi zatoulaly
Jinak tedy to vypadá jako u nás
Taky jsme to tak měli
Až na ty buřty
-
dobry den .rad bych zkusil udělat vaše klobasy ,jen nevim jaky poměr kořeni mam dat?
-
klobásky jsou super zítra je dělám už popáté,zkusil jsem i country koření poměr 10g na 1 kg masa a ty jsou snad ještě lepší
-
No, kdo podle tohoto rcp (bez udaného množství surovin) udělá dobré klobásy, tak to je borec
-
-Tak se brouzdám netem a koukám sem,za tejden budu zabíjet 3 prasce,boha škoda ich zožrat...jak tvrdil major Haluzka ale když ten chtíč po žrádle je tak sylnej!
Ne jen hledám nějakej recept na klobásy tak zkusím tenhle dělám podobně .ještě kdyby někdo měl recept z rakouska na myslivecké jednou sem měl přímo směs v balíku a já blb ten pytlík zahodil a pak mě došlo že je na něm receptůra jak je správně nadělat.
Narovinu takové jsem ještě v životě nežral a už asi nesežeru jak to bylo dobré no fantazie.
Ze zabíječky mám klobási nejraději jednou jsme měli supr přísun masa a tak sem to nasekal asi 10přepravek jen se po nich zaprášilo prodaval sem to za 180kč/kg-pak sem zaslech jen pomluvu tak mě to mrzelo .Prý sem drahej tak sem jen nato kupte si ve slevě za 25kč u tesku ty sou akorát.
Tak kdyby někdo věděl ten mysliveckej recept dejte info.jinak sem sem zabloudil včera kuli králíkovi a dnes tu dřepím celej den a díky Vám slintám jak bernardýn. -
O děkuji
-
pavel.h: Gratuluji
a tiše závidím...
-
Tak klobásky jsou hotové a jsou výborné příště někdy musí udělat zase.
-
Tak už jsou v kouři
-
No jasně že dám vědět už se těším na to jak to bude v mé dřevěné udírně . Tak v udírně se už hodinu topí hned jak bude vytopená ta tam jdou a jestli chcete tak sem vložím fotky dokumentace ta musí bít akorát musím zjistit jak a můžete slintat semnou.
-
pavel.h: Držím palce, aby dopadly skvěle
Úplně cítím tu vůni z uzení
Dej vědět
-
Tak mi to nedalo a skusil sem udělat tyto klobási,dneska sem je připravil a zítra ráno jdou do udírny ta sem zvědavej jak dopadnou.
-
Pavel: Děkuji moc za rady. Už jsem to omrkla na netu...narážečku si objednám z netu a střívka mám domluvená si kdykoliv objednat u místního řezníka. Cena je 4kč za metr, tak to je super a bez poštovného. Hned jak budu mít volněji, tak se do nich pustím a potom také dodám fotku s výsledkem.