Domácí vepřové klobásy

Alexiss Kuchařka: Alexiss

Doba přípravy: 2 dny s uzením Vepřové maso 37 názorů

Suroviny

vepřový bok 4 kg
vepřová plec či kýta 1 kg
sůl
cca 2 dcl vody
mletá paprika sladká
mletá paprika pálivá
mletý pepř
Country koření
prolisovaný česnek
přír. střeva cca 15 m
špejle
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jen přibližně: 4kg vepřového bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, mletý pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp. Country koření. Řádně promíchat.

  2. Nacpat do přírodních střev, nechat přes noc v chladu.

  3. Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobás.

Poznámka

Přidala jsem na přání, foto nemám, časem dodám. Ze syrové směsi lze též udělat placičky, opéci na pánvi- tak se i ochutná, je-li dobře ochucená. Také výborná náplň do masové rolády.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 409 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí vepřové klobásy

  • mika59 mika59

    Dělali jsme téměř stejné..:yes:.jen bez toho Country koření...Přidala jsem foto ...pokud nevadí..

    Odpovědět

  • Ludmila Filipova Ludmila Filipova(neregistrovaná)

    pavel.h: prosím vás kolik množství koření se dává? Dekuji

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    No krucinál a co ty špejle? :-D Klííd, to byl ftip. Ty se tam asi zatoulaly :-D Jinak tedy to vypadá jako u nás :-D Taky jsme to tak měli :-D Až na ty buřty :-D

    Odpovědět

  • igor igor(neregistrovaný)

    dobry den .rad bych zkusil udělat vaše klobasy ,jen nevim jaky poměr kořeni mam dat?:-O

    Odpovědět

  • brtnik brtnik(neregistrovaný)

    klobásky jsou super zítra je dělám už popáté,zkusil jsem i country koření poměr 10g na 1 kg masa a ty jsou snad ještě lepší

    Odpovědět

  • casino casino

    No, kdo podle tohoto rcp (bez udaného množství surovin) udělá dobré klobásy, tak to je borec;-)

    Odpovědět

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    -Tak se brouzdám netem a koukám sem,za tejden budu zabíjet 3 prasce,boha škoda ich zožrat...jak tvrdil major Haluzka ale když ten chtíč po žrádle je tak sylnej!
    Ne jen hledám nějakej recept na klobásy tak zkusím tenhle dělám podobně .ještě kdyby někdo měl recept z rakouska na myslivecké jednou sem měl přímo směs v balíku a já blb ten pytlík zahodil a pak mě došlo že je na něm receptůra jak je správně nadělat.
    Narovinu takové jsem ještě v životě nežral a už asi nesežeru jak to bylo dobré no fantazie.
    Ze zabíječky mám klobási nejraději jednou jsme měli supr přísun masa a tak sem to nasekal asi 10přepravek jen se po nich zaprášilo prodaval sem to za 180kč/kg-pak sem zaslech jen pomluvu tak mě to mrzelo .Prý sem drahej tak sem jen nato kupte si ve slevě za 25kč u tesku ty sou akorát.
    Tak kdyby někdo věděl ten mysliveckej recept dejte info.jinak sem sem zabloudil včera kuli králíkovi a dnes tu dřepím celej den a díky Vám slintám jak bernardýn.:-p

    Odpovědět

  • pavel.h pavel.h

    O děkuji :-8

    Odpovědět

  • Navir Navir

    pavel.h: Gratuluji :yes: a tiše závidím... :-K

    Odpovědět

  • pavel.h pavel.h

    Tak klobásky jsou hotové a jsou výborné příště někdy musí udělat zase.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pavel.h pavel.h

    Tak už jsou v kouři :-p

    Odpovědět

  • pavel.h pavel.h

    No jasně že dám vědět už se těším na to jak to bude v mé dřevěné udírně . Tak v udírně se už hodinu topí hned jak bude vytopená ta tam jdou a jestli chcete tak sem vložím fotky dokumentace ta musí bít akorát musím zjistit jak a můžete slintat semnou.

    Odpovědět

  • Navir Navir

    pavel.h: Držím palce, aby dopadly skvěle :yes::yes::yes: Úplně cítím tu vůni z uzení :yes::-* Dej vědět ;-)

    Odpovědět

  • pavel.h pavel.h

    Tak mi to nedalo a skusil sem udělat tyto klobási,dneska sem je připravil a zítra ráno jdou do udírny ta sem zvědavej jak dopadnou.

    Odpovědět

  • jitule jitule

    Pavel: Děkuji moc za rady. Už jsem to omrkla na netu...narážečku si objednám z netu a střívka mám domluvená si kdykoliv objednat u místního řezníka. Cena je 4kč za metr, tak to je super a bez poštovného. Hned jak budu mít volněji, tak se do nich pustím a potom také dodám fotku s výsledkem. :-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recept na domácí vepřové klobásky domaci vepřove klobasky klobasy recepty domácí klobásy vepřové klobásy recept na domácí uzené klobásy domaci klobasy recept vepřové klobásy recept domací klobása domácí klobása recept jak spravne udit klobasy jak udit klobásy jak udelat domaci klobasy jak udělat klobásy recept na domaci klobasy domácí uzené klobásy recept recept na klobásy domácí nejlepší domácí klobásy jak se dělají klobásy domací klobasi