Vynikající kysané zelí -vánoční
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme 10-ti litrový hrnec.
Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o Štědrém dni se nemá jíst maso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2009 21:16
milena999 ne "nesmí", nemělo by se!! Ale samozřejmě je to věc každého. Ryba se jí, je to tradice, neměly by se jíst řízky. Matka mého manžela říkala, že nemívali ani kapra. Houbovou polévku s nudlema a dětskou krupičku. No a divím se, že to někdo slyší poprvé v životě. Tradice upadají, ach jo. Já nejsem nějak šíleně věřící a dodržuji to, Celý den se jí cukroví, vánočka a pod. Ne řízky, uzené a podobně.
28. 12. 2009 21:05
Křesťané dodržují půst ve smyslu nejedení masa. Já ten den používám pouze olej nebo máslo jako tuk a rybí maso vždy patřilo mezi postní, tedy povolené pokrmy. Vinná klobása, vepřové a kuřecí ani jiné maso a uzeniny se nesmí.
28. 12. 2009 20:37
o štědrém dni se nesmí maso?Tak to čtu poprvé:-nesmí se přes den,aby se vidělo zlaté prasátko,ale k večeři je všude řízek nebo kapr s bramborovým salátem...nebo se pletu?
16. 12. 2009 18:34
Handulko, vyzkoušejte. Nám to moooc chutná a i těm, kterým jsme dali ochutnat
15. 12. 2009 19:55
Zkusím. Bude to zase něco jiného, ale vypadá to dobře. Zelí můžeme a masíčko pochopitelně také. Díky. Jak chutnalo dám potom vědět.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 50 minutami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 4 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 5 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 5 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 6 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 6 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 8 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho vařit kysané zelí jak vařit kysané zeli kysele zeli jak varit jak uvařit kyselé zelí jak vařit kyselé zelí jak dlouho vařit zelí vaříme kysané zelí jak uvarit kysane zeli jak uvařit zelí jak varit zeli vaříme kyselé zelí příprava kysaného zelí vařime zeli recept na kysané zelí vaření kysaného zelí vařené kyselé zelí kysané zelí vaření kysané zelí recept co varit na vanocni svatky jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny: zelí kysané, žebra uzená, pepř celý, koření nové koření, sůl, bobkový list, olej, mouka
Vynikající kysané zelí -vánoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
20 názorů