Falešná ovarová polévka s kroupami
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 145 kJ / 991 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,13 g |
Tuky | 8,01 g |
Vláknina | 26,85 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 175,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/falesna-ovarova-pole.... K přípravě využijeme vývar z vařeného uzeného masa, který nám zůstane třeba při přípravě čočky s masem, jako třeba u receptu na Bylinkovou čočku se špenátem a rajčaty http://www.mojetara.cz/recipe/bylinkova-cocka-se-s...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2017 06:05
5. 1. 2017 00:20
5. 1. 2017 00:17
5. 1. 2017 00:16
Vše se vaří v jednom kotli; troška bílé polévky se použije k ovaru do vejmrdy (název patrně z Čech), posléze se ve vývaru ovaří tlačenky, jitrnice, jelita a do vývaru se vývarem opláchne nádobí (lavory, vaničky) od prejtů. Část bílé polévky se rozdá s výslužkou a do zbytku se rozmíchá část krvavé obcházky (jelitový prejt pečený v brutvanu) povaří se to a máme velmi žádanou černou zabíjačkovou polévku
5. 1. 2017 00:11
4. 1. 2017 19:53
4. 1. 2017 18:59
Zabíjačková ovarová je pouze silný vývar z vepřového masa, bez jakékoliv zeleniny. A do vývaru jsou vloženy uvařené velké kroupy, někdy i kousky masa.
A prdelačka je zase voda, v níž se vařila jelita - její hustota záleží na tom, kolik jelit při vaření popraská.
4. 1. 2017 10:18
"vařené uzené vepřové maso," "využijeme vývar z vařeného uzeného masa,"
Mně to přijde spíše jako pravá, nefalšovaná "Polévka z uzeného" Pokud tedy slůvko "uzené" v postupu není dílem nějakého zlovolného šotka
No, možná ale je to mou pomýlenou představou o ovarové polévce
Jóóó, dát tam místo "uzeného" (a krup) kus jelita, tak to by byla polívčička, Sice falešná, ale už skoro pravá prdelačka, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Tématické fráze: ovarová zabíjačková polévka recept falešná prdelačka veprova polevka s kroupami polévka z tlačenky ovarova polevka z jelita polévka z ovaru ovarová polévka ovarová polévka z jitrnice vepřovy vyvar s kroupami černá polévka z jelita ovarová polévka s kroupami ovarová polévka z jelit vývar z ovaru polévka z vepřového masa s kroupami bílá zabíjačková polévka recept prdelacka s kroupami polevka s kroupami pečené krvavé kroupy kroupy střední jak se vaří černá polévka s kroupami
Suroviny: maso vepřové, vývar zeleninový, maso vepřové, mrkev, petrželka kořenová, celer řapíkatý, kroupy, česnek, pepř, sůl, majoránka, pepř, bageta, máslo, petržel
Falešná ovarová polévka s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v69M
8 názorů