Hovězí maso: Připravíte z něj vše od burgrů přes tradiční omáčky po krvavé steaky
Hovězí maso je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších druhů masa na světě. Je bohatým zdrojem bílkovin, železa, zinku, vitamínů B a dalších důležitých živin, a tak není divu, že se těší takové oblibě. Výbornou chuť dodává především množství tuku. Podle zvoleného receptu se dá perfektně kombinovat s rýží, knedlíkem, bramborem i těstovinami.
Příprava a využití hovězího masa
Hovězí maso je velmi univerzální a může být připraveno různými způsoby, jako je grilování, pečení, vaření, smažení nebo dušení. Podle receptu lze využít jak jednotlivé kusy masa, tak i pomletou variantu. Hovězí maso je klíčovou složkou mnoha světoznámých jídel.
Nejoblíbenější recepty z hovězího masa
Co se týče konkrétních receptů, v české kuchyni je nejoblíbenější:
- hovězí guláš a dušené hovězí podávané k omáčkám (rajská, svíčková, koprová atd.),
- hovězí na houbách/česneku, roštěná, španělský ptáček nebo líčka na víně,
- hovězí maso se perfektně hodí k přípravě steaků a bifteků,
- nesmíme opomenout ani hamburgry, bez kterých neexistuje letní grilovačka,
- dále je oblíbený například hovězí Stroganoff, nebo chilli corn carne.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 14 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 18 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Poslední rakouská císařovna Zita jedla račí ocásky s vinnou omáčkou, ale zřizovala jídelny pro chudé a sama zažila hlad
Jak na dokonalá dušená vepřová líčka: Chutí se vyrovnají těm telecím a nejlepší jsou na víně s kořenovou zeleninou
Twisted bacon aneb Zakroucené tyčinky ze slaniny. Díky této fintě z Tik Toku bude slanina úplně nejkřupavější