Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé chilli con carne

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

14. 2. 2014 11:29

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota4 383 kJ / 1 047 kcal
Bílkoviny58,63 g
Tuky36,90 g
Vláknina23,29 g
Cholesterol166 mg
Sodík389 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy108,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Energetická hodnota v jedné porci cca 2500 kJ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

LiborM

8. 4. 2017 19:53

Pravé? :-) Každý má svůj recept... I já! A ten je zaručeně pravý!

Betka Sánchez

22. 2. 2014 11:54

Este dodatok:
V spanielcine slovo chili je s jedným "l", inác (s dvomi) by sa cítalo chiji.
To je skôr spôsob písania americký (USA).

Betka Sánchez

22. 2. 2014 11:51

Tak, ako píse "spagetka", sa recept podobá na ten bezný v Mexiku. Ziadna smotana, ale cokoláda!
Tento je jeden z mnohých, rozhodne nie mexický a uz vôbec nie "pravý".

dolejs

16. 2. 2014 07:41

Dobrý den, cibuli přidejte ve třetím kroku a fazole použijte konzervované, Omlouvám se, že to v receptu nebylo upřesněno. Určitě se rád podívám i na vámi sdílené recepty, vypdají zajímavě! Díky za tipy. Roman

Drobek

14. 2. 2014 21:29

casino: Pravděpodobně máte pravdu pokud jde o zdroj. Tady nabízím ještě jedno pojednání od Maňany právě o chili con carne. http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=88&t...
Co se receptu týče žádný není pravý, nebo vlastně pravé jsou všechny. V Americe se pořádají soutěže ve vaření chili v kategorii s fazolemi a bez fazolí. Kdyby byl jeden recept jediný správný, podobná soutěž by nemohla existovat.
Pokud jde o fazole v tomto receptu hlasuju pro konzervu, suché se za deset minut nemohou uvařit ani zázrakem.

casino

14. 2. 2014 18:44

hosta:
Jj, to je asi zdroj toho vašeho moudra http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&rece... :-8 a dokonce tam má i zajímavý rcp na chilli con carne - ale přesto že žil v oněch končinách, asi to nebude to "Pravé chilli con carne":-))
Leč, líbí se mi ten jeho způsob opakovaného připékání masa...:yes:

hosta

14. 2. 2014 16:58

casino: za a) je správně:-D, protože vím, co chci hledat - o mananovi slyším poprvé, ale protože za a) je správně tak tady pro vás
http://www.manana.cz/(ranec kuchyní, ranec slov)

casino

14. 2. 2014 16:07

hosta:
No, pěkně jste to napsala. Buď jste chytrá jak rádio, nebo je to zkopírované - cosi podobného už jsem někde četl a wiki to nebyla:-)) Podobný styl psaní má kolega z LABUŽNÍKA co si říká Manana...

hosta

14. 2. 2014 15:12

1974andrea:viděla jsem, moc krásné stránky, o jeho umění nepochybuji ani v nejmenším:-)) - a navíc, takovéto krásné chilli con carne bych jistě nedělala jen jednu porci:-))
A jedna zajímavost - pokud je to věrohodné:-))
Chile con Carne je vlastně jídlo Tex-Mex kuchyně a s Mexikem má společný jen původ, v Mexiku mimo sever země se s ním skoro nesetkáte. Již před Kolumbem Indiáni Střední Ameriky si připravovali svoje sváteční jídlo chilmulli (to je v nahuatštině a znamená to paprikovou omáčku), které pak postupně metamorfovalo do dnešního texaského Chile con Carne (i ti Texasani většinou používají nahuacký výraz pro papriku - chile, termín chili se používá pro hotový pokrm, výraz chilli používají spíše Angličané).

hanes24

14. 2. 2014 14:44

No jo, to bych si dal:-!:-!:-)):-D:no::no:Ale koření dám od oka. Nemám analytické váhy. Jazyk si to přebere:-!:yes::yes::yes::-)):-D:yes::yes:

1974andrea

14. 2. 2014 14:22

A už jste se taky podívali, kdo ty recepty připravuje? Já ano a myslím, že asi ví, o čem píše;-):-D
http://varime.cz/sefkuchar

casino

14. 2. 2014 13:46

hosta:
No, já bych zase prohodil body 10. a 12.:-))

Proč ne za 30 minut?
Protože, tak jak jsou napsány suroviny (50 g kukuřice, 50 g červených fazolí) tak sušené fazole za 10´ neuvaříš! Předpkládám, že použil "plechové" fazole... Já bych je tam dal, vy taky a 99% dalších taky..., ale, často se tu zdůrazňuje že TOP jsou stránky i pro začínající kuchyňky, tak proč jim, blbě psanými recepty, znepříjemňovat život v kuchyňce, že? :-))

ota

14. 2. 2014 13:46

Kdy přidávat cibuli?

hosta

14. 2. 2014 13:26

casino: proč ne - z 18 dkg masa? jen nevím, jak bych navážila 2 g chilli a koriandru, na to váhy nemám, takže přiměřeně..:yes::-))

casino

14. 2. 2014 13:03

Doba přípravy: 30 minut???
Hmmmmmm...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chilli con carne pravé mexické chilli con carne americké chilli chilli con carne original chilli con carne recept original chili con carne chile con carne chilli con carne top recepty chille con carne chlli con carne pravé americké chilli chilli con carne recept pravé mexické chili corn carne original chilli con carne polévka chilli con carne babicovy dobroty chilli con carne chili con carne original recept fazole chilli con carne chilli con carne s veprovym masem chilly con carne original

Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, česnek, protlak rajský, kukuřice, fazole červené, nachos, smetana zakysaná, olej, chilli, koriandr, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Pravé chilli con carne

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKn6