Oběd je právem označovaný jako hlavní jídlo dne a mnozí se k němu dokonce upínají
Když se řekne oběd, mnozí si představí toužebně očekávanou pauzu v práci, která je vyplněná dobrým jídlem, oddychem a rozhovory s kolegy či přáteli. K obědovému menu patří polévka, hlavní chod a sladký dezert, doplnit ho můžete také voňavou kávou nebo jiným nápojem. Důležité je, abyste si oběd vychutnali a najedli se dosyta, do večeře totiž zbývá ještě fůra času.
Tradiční český oběd
Polévka se u nás – na rozdíl od Asie – podává před hlavním chodem. Mezi klasické české polévky patří čočková či cibulová, stále nejoblíbenější jsou ale masové vývary.
Většina jídelen nabízí pestrou nabídku hlavních chodů, mezi nimiž nechybí slaná ani sladká jídla. Mezi české obědové klasiky patří svíčková na smetaně, bramborové knedlíky plněné uzeným masem a vepřo, knedlo, zelo. Milovníci sladkých jídel si obvykle poručí buchtičky s krémem nebo žemlovku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý cuketový perník na plech? Tohle je recept bez vážení a povede se vždycky
Retro okénko: Šuměnky aneb perlivá limonáda v prášku stála za socialismu 20 haléřů. Koupit si je můžete i dnes
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar