Chyby při přípravě langošů: Křupavé placky potřebují čas i jemnou práci s těstem
Poutě, trhy a mnoho jiných akcí se neobejde bez stánků s vonícími kynutými plackami potřenými prolisovaným česnekem a posypanými strouhaným sýrem. K langošům také patří kečup nebo tatarka.
Znáte někoho, kdo by neměl rád langoše s pořádnou porcí česneku a sýru, podávané společně s kečupem nebo tatarkou? My tedy ne. Připravte si sami lahodné langoše nadýchané jako obláček a už nikdy si žádný nekoupíte. Domácí je zkrátka domácí.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě langošů a jak na ně
Bez zbytečných chyb v postupu budou vaše langoše chutnější a nadýchanější:
- Těsto nechte řádně nakynout. K tomu vám dopomůže čerstvé droždí - s ním bývají často lepší výsledky než s tím sušeným.
- Dodržujte poměry surovin v receptu. Příliš mnoho mouky z langošů udělá tvrdé, nepoživatelné placky.
- Placky tvarujte pomocí namočených nebo naolejovaných rukou, nepodsypávejte je moukou. Ta by se připalovala během jejich smažení.
- Langoše je nutné smažit ve vyšší vrstvě oleje, musí v něm plavat. Krásně vzejdou do výšky. Smažte je na středním plamenu, aby nezůstaly uvnitř syrové.
- Příliš mastným langošům předejdete přidáním jogurtu do těsta a také osušením jednotlivých placek po jejich usmažení.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Komentáře