Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se tvarují a smaží langoše. Poradíme i začátečníkům
Zdroj: Toprecepty.cz

Langoše zná asi každý. Na povrchu křupavá, uvnitř vláčná smažená placka z kynutého těsta bývá často ochucená česnekem, kečupem a strouhaným sýrem nebo kysanou smetanou a sýrem, či dokonce některou ze sladkých pomazánek.

Začátečníci, kteří chtějí langoše připravit doma, mohou tápat, jak je tvarovat a smažit. Pokud zvládnou správně vypracovat a nechat vykynout nelepivé a hladké těsto, není samotné smažení nic obtížného. Máme pro vás několik rad.

Jak se smaží langoše

Je to snadné, stačí se držet našeho návodu.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky o váze asi 40 g.
  • Každý bochánek v rukou mezi prsty vytvarujeme do kruhové placky a necháme ještě dokynout. Placka by měla být silná asi 1 cm, při smažení ještě nabyde.
  • Rozvalování těsta válečkem je možné, ale správné langoše jsou trochu nepravidelné tvarově i tloušťkou těsta. Velikost placek nesmí být větší než průměr pánve.
  • Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Můžeme do něj přidat trochu sádla nebo ztuženého tuku, abychom zpomalili přepalování.
  • Správně rozpálený tuk poznáme tak, že do něj vhodíme kousíček syrového těsta a ten se ihned začne smažit.
  • Samotné smažení placek probíhá při střední nebo středně vysoké teplotě.
  • Placka musí v tuku lehce plavat.
  • Placky smažíme z každé strany dočervena.
  • Tuk během smažení přidáváme, aby ho bylo stále dost. Malé množství tuku má za následek rychlejší přepalování.
  • Usmaženou placku odložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tvarování langošů ukazuje videorecept na domácí langoše. Závěrečné ochucení langošů záleží na vaší chuti nebo zásobách.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky