Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

Bohunka Kuchařka:

Doba přípravy: 60 minut PT1H00M cca 4 skleničky Zavařeniny 20 názorů

Přidat další fotografii
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1 kg rebarbory
125 ml vody
šťáva z jednoho citrónu
čerstvý oloupaný zázvor (cca 5 cm kořen)
750 g cukru
60 g kandovaného zázvoru (prodejny zdravé výživy a sušených plodů)
2 pol. lžíce jemně nasekané čerstvé máty
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky (cca 1 cm).

  2. Vložte do hrnce, přidejte citrónovou šťávu a vodu (nedávejte víc než v receptu, rebarbora pustí hodně vody sama) a přiveďte k varu. Čerstvý zázvor rozkrojte na cca 5 kousků.

  3. Za častého míchání vařte až do změknutí rebarbory. Pak odstraňte zázvor.

  4. Přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přiveďte směs opět k varu a míchejte až do zhoustnutí. Odstraňujte postupně pěnu.

  5. Přidejte nadrobno nasekaný kandovaný zázvor a nasekanou mátu. zamíchejte a ihned plňte do sklenic.

  6. Zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

Poznámka

Marmeláda je lehce pikantní a osvěžující. Na čerstvém pečivu je úžasná!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    Kateřina: Dobrý den, není třeba, zhoustne samo ;-)

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Přidáváte Gel-fix příp. želírovací cukr?

    Odpovědět

  • Kammila Kammila

    Skvělá :-p dala jsem třtinový cukr místo bílého a jen 650g a taky jsem vynechala mátu, protože tu já nerada a výsledek opravdu super :-)) myslím, že to je teď má nejoblíbenější marmeláda :-)) díky za inspiraci :-p

    Odpovědět

  • pidalka87 pidalka87

    Výborná!!!! :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Marmeláda výborná,jen jsem ubrala polovinu cukru,i tak je dosti sladká,ale nemá chybu:yes::-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bohunka: zkusím se mrknout.. ještě tu rebarboru.. na zahrádce je ještě dorostenec.. vyzáblý:-8:-D:-D pak dám vědět;-) díky:-K:-)

    Odpovědět

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    rebeka: jj, s množstvím čerstvého raději opratně. Ale i u nás v takové malé prd---ce kandovaný ve zdravé výžívě mají... to seženeš... A stojí to za to!!!;-);-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bohunka: myslíš s množstvím to nepřehnat:-? já zkusím raději Zdravou výživu, jestli tam ten "kandidátový":-D:-D:-D nebudou mít;-):-D díky, recept se mi moc líbí, musí to být ohromná dobrota:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bohunka Bohunka(neregistrovaná)

    No možná bych to zkusila ale velmi, velmi opatrně...:-8:-8:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hmmm, tohle mi uniklo:-O ten zázvor kandovaný nemám.. čerstvý nastrouhat..šel by:-?

    Odpovědět

  • Dudinka Dudinka(neregistrovaná)

    Musím moc pochválit autorku receptu! Marmeláda je vynikající.:yes::yes::yes: Velmi osvěžující, přitom pikantní. Místo vody jsem dala šťávu z pomeranče (potřebovala jsem se ho zbavit) a vyšlo to úplně úžasně. Zázvor jsem nevyndávala, ale rozmixovala, jelikož jsme milovníci zázvoru a čím víc, tím líp. Opavdu výborné a budu dělat určitě znovu! :-)

    Odpovědět

  • Mergil Mergil(neregistrovaný)

    :-))to je teda BASTA!!! dzem je proste dokonaly, osvezujici, rano na rohlik s maslem ke kaficku:-). Taak mne zachutnal, ze jsem ho delala za tyden jeste jednou, jen z kupovane rebarbory, uz nebyl tak luxusni. Vsem moc doporucuji a DEKUJI za recept!

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    moooc pěkné + :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já mám obdobný recept - zázvor čerstvý, jinak je to opravdu dobré. Ten kandovaný zázvor jsem ještě neochutnala, musím napravit ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Tak tu bych ráda ochutnala. :-p:yes: + ;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo