Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravit si doma kynutý langoš vonící česnekem, potřený kečupem a posypaný strouhaným sýrem není nic složitého. Zkuste to podle videonávodu a vraťte se díky nezaměnitelné vůni langošů do dětství, kdy jsme langoše milovali snad úplně všichni.

Langoše jsou kynuté placky maďarského původu, které se postupně dostaly až k nám. A buďme rádi, toto snadné a kalorické občerstvení zpříjemnilo dětství mnoha z nás. Takový langoš konzumovaný na dece na koupališti, to je skutečná nostalgie...

Jak připravit langoše

S videonávodem a receptem a výčtem surovin potřebných na langoše to jistě hravě zvládnete.

  1. Do sklenice dáme mléko, droždí a cukr a zamícháním vytvoříme kvásek.
  2. Do mísy od robota dáme ostatní suroviny (vždy podle konkrétního předpisu), přidáme kvásek a necháme robota pracovat za nás. Vzniklé těsto by mělo být krásně vláčné.
  3. Těsto necháme vykynout pod utěrkou a poté ho rozdělíme na díly.
  4. Z každého dílu vytvarujeme placku, kterou osmažíme dozlatova z obou stran na oleji.
  5. Hotové langoše potřeme kečupem a bohatě posypeme sýrem. Milovníkům česneku netřeba připomínat, co je ještě možné doplnit.

Dobrou chuť a moc se nezamastěte.

Komentáře

BlanikM: Dobrý den, děkujeme za upozornění. Text je upraven. :) Konkrétní poměr surovin vždy použijeme podle zvoleného receptu.

Škoda, že chybí uvedení těch "zbylých" surovin :-(
Takhle je to zcela zbytečné video, škoda.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky