Jak na měkké perníčky? Vyzkoušejte 5 tipů, které spolehlivě fungují
Perníčky jsou pravděpodobně nejoblíbenějším cukrovím. Jejich výrazná kořeněná chuť a vůně lahodí všem. Je to cukroví poměrně úsporné, obsahuje totiž málo vajec, tuku i cukru. Základní sladkost a chuť jim dodává hlavně med a z jedné dávky těsta upečeme mnoho kousků.
Největším problémem u tohoto cukroví může být nepříjemné ztvrdnutí, kdy hrozí, že si na perníčcích poškodíme chrup. Tomuto ztvrdnutí voňavého pečiva lze ale snadno předejít. Můžete vyzkoušet některé naše tipy a uvidíte, že výsledkem budete mile překvapeni.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na měkké perníčky
- Vybereme spolehlivý recept. Na našem webu je několik výborných receptů na měkké perníčky.
- Těsto nerozvalujeme příliš dotenka, ale raději těsto na perníčky rozvalujeme na sílu stébla. Příliš tenké těsto se snadno vysuší a rychle ztvrdne.
- Perníčky nesmíme přepéct. Pečeme prudčeji (při teplotě 180–190 °C) a jen do okamžiku, než celý povrch zmatní. Pak hned vyjmeme plech z trouby. Perníčky ještě trochu dojdou na plechu.
- Hned po vychladnutí je zabalíme do mikrotenu nebo alobalu, aby nevyschly. Také skleněná nebo keramická nádoba s víkem udrží perníčky měkké.
- Do krabice s tvrdými perníčky vložíme rozkrojené jablko - díky němu brzy změknou. Jablko musíme kontrolovat a po čase vyměnit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 57 minutami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 2 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 3 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaká je nejlepší poleva na zdobení perníčků? Taková, co se krásně nanáší, nestéká, rychle schne a je velmi chutná
Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet
Deset odpovědí na nejčastější otázky k pečení perníčků. Jak připravit těsto, jak upéct výborné perníčky a jak je zdobit
Komentáře