Jak připravit kuřecí maso, aby bylo šťavnaté? Zkuste marinády a nízkou teplotu
Kuřecí maso je libové a právě díky velmi malému množství tuku se při tepelné úpravě rychle vysuší. Předejít tomu však můžete díky marinování, obalení masa ve škrobu, ale také správnou manipulací s masem při přípravě.
Kuřecí maso je velmi oblíbené pro svou snadnou a rychlou přípravu. Často se však dopouštíme zbytečných chyb, díky kterým nejsme s výsledkem přípravy masa spokojeni. Jak na to, abychom docílili šťavnatého a měkkého masa? Poradíme vám.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak docílit šťavnatého kuřecího masa
Následující rady a tipy vám dopomohou ke šťavnatému a měkkému masu:
- Stěžejní je výběr masa - čerstvost a kvalita jsou samozřejmostí. Ale co jednotlivé části? Stehenní řízky budou vždy šťavnatější než prsa.
- K marinování stačí olej a bylinky, lze přidat např. česnek, citrónovou šťávu nebo víno. Maso naložené přes noc (nebo alespoň na dvě hodiny) je dokonale ochucené.
- Naložit kuřecí maso lze i do jogurtu nebo kefíru. Poté ho můžete ještě obalit v cornflakes.
- Místo marinování můžete maso nakrájet na nudličky a obalit v kukuřičném škrobu. Maso si uchová veškerou šťavnatost a nevysuší se.
- Skvělé chuti i šťavnatosti docílíte také tím, že orestujete maso nakrájené na nudličky zároveň se zeleninou.
- Syrové maso krájejte tak, aby byly plátky rovnoměrně široké, jinak než bude hotová silnější část, ta tenká už bude příliš vysušená.
- Maso je potřeba připravovat při nižší teplotě. Příliš vysokou teplotou se ve svalových vláknech stáhne, čímž se z něj vytlačí voda a zůstane nám suchá podrážka. Také pozor na příliš dlouhou dobu tepelné úpravy masa.
- Při grilování nebo smažení maso neotáčejte za použití vidličky či nože. Propíchnutím z něj vyteče šťáva a tím se zbytečně vysuší. Po tepelné úpravě nechte maso ze stejného důvodu pár minut odpočinout.
Maso jste příliš vysušili? Připravte k němu omáčku, použít můžete i šťávu z výpeku. Ochutnejte také minutkové kuřecí nudličky, video-recept vás provede jejich přípravou a budou šťavnaté přesně tak, jak mají.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Naporcovat syrové kuře s námi zvládne každý začátečník. Stačí k tomu ostrý nůž a prkénko, dobrým pomocníkem jsou nůžky na drůbež
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Komentáře