Jak připravit malinový sirup. Máme pro vás snadný recept, který zvládne i úplný začátečník
Malinový sirup patří mezi základní ingredience limonád, koktejlů, dezertů a zmrzlin. Malinovka, limonáda z malinového sirupu a perlivé vody s ledem, je jedním z nejoblíbenějších letních nápojů.
Měli jste velkou úrodu malin? Nebo se vám podařilo najít v lese malinový ráj? V každém případě je nutné maliny rychle zpracovat. Poradíme vám, jak maliny využít do lahodného sladkého sirupu bez nepříjemných zrníček mezi zuby.
Mohlo by vás zajímat
Malinový sirup
Příprava sirupu je vhodná i pro úplné začátečníky. Poradíme vám, jak na to:
- 1 kg zralých malin vložíme do hrnce a rozmačkáme vidličkou.
- Smícháme s 0,5 litrem vody a pomalu vaříme, dokud se maliny nerozvaří.
- Ovocnou směs propasírujeme přes sítko, tím ji zbavíme zrníček.
- Vymačkanou šťávu doplníme do 1 litru.
- Přisypeme 1,5 kg cukru a půl lžičky kyseliny citrónové.
- Zahříváme na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Nevaříme.
- Plníme do sterilizovaných lahviček a skladujeme v chladu.
Sirup za studena pro rychlou spotřebu
- 2 litry malin a 0,5 kg cukru nasypeme do skleněné nádoby.
- Po týdnu přecedíme přes gázu a lžící vymačkáme.
- Plníme do čistých lahviček a uchováváme v chladu.
- Sirup rychle spotřebujeme, třeba na ledovou tříšť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 9 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 10 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 20 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno 28. 4. 2024 18:36
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Komentáře