Chcete mít originální vánoční stromeček? Vyrobte si na něj krásné jedlé ozdoby
Na stromek můžeme zavěsit i doma vyrobené drobné jedlé dobroty místo kupovaných. Takový stromeček může být velmi originální. A je to velká zábava i pro děti.
Perníkový stromeček
Krásné a voňavé perníčky doplněné stužkami jsou stylové. Při pečení perníčků s tím počítejte předem a do syrového těsta udělejte otvor na provlečení nitky nebo úzké stužky. Plech pod perníčky můžete nahřát a potřít včelím voskem (třeba ze svíčky). Perníčky budou krásně vonět. Po upečení je můžete namalovat nebo potřít bílou polevou, která se zeleným stromkem hezky kontrastuje. Krásné a vánoční jsou také červené stužky.
Perníčky
Sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout slovu perník, původně peprník. V dnešní době je typická směs skořice, hřebíčku,… Podívejte se na všechny perníčky.
Sněhové pusinky a kroužky
Také sněhové kroužky z bílkového sněhu vařeného v páře a usušeného v mírné troubě vypadají na stromku moc hezky. Položte na plech papír na pečení s předkreslenými kroužky a nastříkejte je z bílkového sněhu. Sušte v troubě při 70-100 °C asi 60-90 minut. Upečené poznáte, že jdou z papíru odloupnout. Zavěste je na stužku. Také můžete na silnější nit položenou na plechu s papírem nastříkat z bílkové hmoty malé pusinky s rozestupy asi 12-15 cm a usušit v troubě stejně jako kroužky. Vzniknou půvabné řetězy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čokoládové bonbony
Bonbony z domácí čokolády zabalte do celofánu nebo staniolu (alobalu) a zavěste na stromek. Můžete použít i návod na domácí kolekci z formiček podle naší uživatelky. Staniol (i barevný) lze zakoupit v papírnictví
Karamelové bonbony
Také karamelky zabalené v celofánu a zavěšené na stromek budou hezky vypadat. Postupujte podle receptů.
Želé bonbony
Domácí želatinové bonbony vyrobte podle receptu a zabalte do kousků celofánu, aby byly vidět. Podle použitého ovoce můžete mít bonbony různobarevné.
Další nápady
Zabalte vlašské ořechy ve skořápce do alobalu nebo staniolu a zavěste. Zavěsit za stopku můžete i malá červená jablíčka (dávejte je blíž ke kmeni, aby vám nezlomila větvičky). Na drátek navlečte sušené ovoce (např. rozinky, švestky, křížaly, meruňky), můžete z nich tvořit i figurky nebo kroužky, srdíčka apod.
Takto ozdobený stromek bude netradiční a zajímavý.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Komentáře