Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V čem obalit vanilkové rohlíčky? Úžasné voňavé cukroví dotvoříme nejlépe domácím vanilkovým cukrem
Top recepty

Už z názvu vanilkových rohlíčků je jasné, že mají něco společného s vanilkovým cukrem. Použít ho můžeme i do těsta, ale svůj název rohlíčky získaly díky obalování v tomto voňavém sladkém pokušení.

Je několik druhů cukroví, které se pečou skoro v každé rodině, a vanilkové rohlíčky patří mezi ně. Jsou jednoduché a moc dobré - snažíme se je z těsta pěkně vytvarovat, ale ne každý k tomu má trpělivost. Jenže i když tvary našich rohlíčků nebudou úplně perfektní, nevadí, balení v cukru jim stejně dá pěkný vzhled.
Pro obalování vanilkových rohlíčků používáme cukr, který si můžeme připravit více způsoby:
  • Cukr moučku smícháme se zakoupeným vanilkovým cukrem.
  • Doma vyrobený vanilkový cukr ochutíme pomocí vanilkového lusku. Jeho výroba ale obvykle trvá několik týdnů, aby byl cukr dostatečně provoněný, a tak je třeba s jeho přípravou předem počítat.
  • Použít můžeme i vanilínový cukr, který obsahuje syntetické aroma, stejné jako vanilka.

Kdo si vyráběl vanilkový cukr doma, určitě potvrdí, že má výraznější a příjemnější aroma než ostatní varianty.

Jak obalovat vanilkové rohlíčky

Do misky dáme dostatečné množství cukru a po upečení rohlíčků se pustíme do obalování. Obalujeme jen jemně, aby cukr vytvořil na rohlíčcích slabou vstvičku. Hotové rohlíčky rovnáme do připravené nádoby tak, abychom z nich neopatrnou manipulací cukr zbytečně nestírali.

A pokud si nejsme jisti, jak vanilkové rohlíčky upéct, pak nám poradí následující video:

 

 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky