Na čem smažit bramboráky? Jedině na sádle budou chutnat jako ty od babičky
Placky na povrchu zlatavě osmažené, uvnitř dokonale vláčné a po okrajích roztřepené a křupavé. To jsou všemi milované bramboráky. Jak ale docílit zlatavé barvy a křupavých okrajů? Finta je v použití správného tuku.
Bramboráky byly dříve jídlem chudých, dnes jsou však oblíbeným jídlem všech. Kdo by neměl rád jejich křupavé okraje. Jenže jak na to? Odpověď je jednodušší, než si myslíte. Stačí vybrat ten správný tuk a budou neodolatelné, jako ty babiččiny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na čem smažit bramboráky
Volba tuku je zásadní. Odvíjí se od ní chuť i vzhled bramboráků.
- Sádlo doporučujeme hned ze dvou důvodů – i přilnavou pánev změní na nepřilnavou, stačí ho na ní před samotným smažením rozpálit. A chuť na sádle smažených bramboráků nelze srovnávat se žádnými jinými.
- Pokud používáte olej, zkuste do něj přidat alespoň jednu lžíci sádla. Uvidíte ten rozdíl v chuti.
- Využít můžete i výpek ze slaniny nebo pečeného masa, který přimícháte do sádla. Bramboráky natáhnou aroma i chuť slaniny či masa a budou zase jiné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Bramboráky lze jíst jako samostatné jídlo, ale také se zeleninovým salátem nebo s kysaným zelím, posypané osmaženou slaninou. Delikátní jsou i jako příloha ke guláši či zeleninovo-masovým směsím. Vyzkoušejte je podle našeho videoreceptu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 11 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 12 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Komentáře