Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rádi si vychutnáte klasický valašský frgál, ale jeho příprava je příliš dlouhá a nejste kamarádi s kynutým těstem? Nezoufejte, jde to i bez něj. Připravte si s námi dokonalý rychlý frgál z tortilly. Výsledek vás opravdu mile překvapí - tak s chutí do toho.

Pravý valašský frgál voní už na dálku a je bohatě zdobený různými náplněmi. Nejčastěji se s ním setkáváme na poutích a jiných slavnostech. Vyrábí se z kynutého těsta a plní různými druhy náplní - od tvarohové, makové, ořechové až po různé ovocné. Jeho příprava je trochu náročnější a ne každý si na ni troufne. Máme pro vás jednoduché řešení. Dokonalý frgál, který báječně chutná a není k němu potřeba zdlouhavá příprava kynutého těsta. Stačí použít tortillu, která vystřídá kynuté těsto - tak to s námi pojďte vyzkoušet.

Frgál z tortilly

Na přípravu budete potřebovat tortillu, tvarohovou náplň a ořechovou drobenku.

  1. Nejprve si připravte tvarohovou nádivku .
  2. V míse smíchejte jemný tvaroh, krupicový a vanilkový cukr, citronovou kůru, rum a hrst rozinek. 
  3. Poté si připravte ořechovou drobenku, na kterou budete potřebovat: 25 g másla, 25 g krupicového cukru, 50 g polohrubé mouky a hrst nasekaných ořechů.
  4. Společně smíchejte všechny ingredience na drobenku a vypracujte ji rukama.
  5. Na plech vyložený pečicím papírem dejte tortillu.
  6. Tortillu potřete tvarohovým krémem a navrch přidejte povidla.
  7. Posypte ořechovou drobenkou.
  8. Dejte péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Další možností je frgálová buchta na plech, která má velmi snadnou přípravu a je hotová během chvilky. Vyzkoušejte také naše další tipy.

Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak vám jednoduchý frgál z tortilly chutnal a čím jste ho naplnili. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky