Bramborový salát je skvělou volbou pro různé pěkné rodinné chvíle. V mnoha rodinách se tradičně připravuje na Štědrý den k večeři, k salátu se podávají řízky z kapra nebo jiné.
Bramborový salát můžeme připravit v mnoha variantách. Jiný připravujeme v létě na chalupě, když je snadno dostupná různá zelenina, a jiný v zimě, třeba o Vánocích.
Do tohoto salátu, kromě sterilovaných okurek, cibule, mrkve a hrášku, přidáme na kostičky nakrájený měkký salám a uvařená vajíčka. Výraznou chuť salátu dá přidaná hořčice a pepř. Salát před podáváním necháme v chladu uležet.
Do salátu přidáme trochu láku z hořčice - postará se o ještě lepší chuť. Kromě majolky salát doplníme velkým jogurtem, a přidáme nadrobno nakrájené okurky a uvařená vajíčka.
Slánský salát má jemnou chuť, protože jeho jednotlivé složky do něho přidáváme nastrouhané nahrubo na slzičkovém struhadle - nastrouháme brambory, vajíčka i uvařenou zeleninu. Salát se dá použít i k potírání chlebíčků.
Další salát je opravdu lahůdkový - nespokojí se s několika přidanými surovinami, ale právě naopak. Patří do něj mimo jiné slanina, šunka, sklenička Moravanky nebo Kunovjanky, sterilovaná kapie, česnek, jablka, strouhaný křen a hořčice.
Slovenský bramborový salát připravíme, samozřejmě kromě brambor, také ze sterilovaného celeru, okurek a cibule nakrájené na čtvrtkolečka. Salát ochutíme octovou zálivkou.
Komentáře