Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 skvělých receptů na rybízové dobroty. Výborně chutnají a hodí se i na slavnostní příležitosti
Zdroj: Top recepty

Zrající rybíz nám poskytuje možnost připravit spoustu lahodných dezertů a moučníků. Tyto dobroty nás v létě příjemně osvěží, navíc lahodí oku a našim chuťovým pohárkům. Báječně se také hodí na letní piknik s rodinou a přáteli.

Červený rybíz je oblíbeným drobným ovocem, které dozrává na našich zahradách v průběhu první poloviny léta. Obsahuje např. provitamín A, vitamín C a důležité minerální látky. Má příjemnou osvěžující chuť, hodí se do různých moučníků, bublanin, koláčů a pohárů. 

1. místo

Sněhový rybízový koláč v létě příjemně osvěží svojí lehce kyselou chutí a vzhledem, který připomíná sněhové závěje. I když se dá připravovat i z mraženého rybízu, z čerstvě utrženého na zahrádce je nejlepší.

2. místo

Tímto pohárem se zavděčíme jak těm, kteří se touží osvěžit něčím chladivým a lehce kyselým, tak i těm, kteří milují pařížský krém. Jedinou nevýhodou je, že si před vychutnáním sladké tečky musíme chvíli počkat, než se vychladí v lednici.

3. místo

Zasněžená rybízová buchta je krásná na pohled a báječně chutná. Můžeme ji připravit jako sváteční moučník pro letní návštěvu. Jeden z pomocníků, který nám zaručí chutný a dokonalý výsledek, je šlehač nejen na sníh, ale i na těsto.

4. místo

Pokud máte rádi linecké cukroví, tyto koláčky pro vás budou příjemnou letní obměnou. Jsou osvěžující a při jejich zdobení se kreativitě meze nekladou. Svou velikostí jsou přesně do ruky.

5. místo

Tento netradiční dezert se bude pěkně vyjímat i u slavnostní tabule. V případě že med nahradíme cukrem nebo jiným sladidlem, jistě najde oblibu i u těch, kteří nekonzumují živočišné produkty.

6. místo

Těsto podle jednoduchého receptu na rybízové muffiny je zjemněno jogurtem, který vyvažuje výraznou chuť rybízu. Protože je rybíz vmíchaný v těstě, můžeme se těšit na osvěžení v každém soustu

7. místo

Rybízové sušenky oceníme zvláště pro jejich praktické využití, hodí se totiž např. na letní výlety - zabalíme si je, aniž bychom museli mít obavy, že se my i naše děti umažeme.

Červený rybíz je cennou surovinou pro přípravu různých sirupů a marmelád či džemů. Má výraznou želírovací schopnost, proto na jeho vaření nepotřebujeme další želírovací přípravky. O tom, jak uvařit rybízovou marmeládu, pojednává náš další článek.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více