7 receptů na jídla z tofu: Chutnají výborně, jsou snadná, levná a rychlá
Tofu, nebo také sojový sýr, patří mezi oblíbené výrobky asijské kuchyně, své místo má ale také v kuchyni naší. Výhodou je poměrně nízká cena, vysoká výživná hodnota a snadné i zároveň univerzální využití. Hodí se nejen do sladké i slané, ale i studené a teplé kuchyně. V našem výběru se zaměříme na jídla slaná a tepelně upravená.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tofu je ryze přírodní rostlinný produkt, který se vyrábí podobně jako sýr, jen s tím rozdílem, že místo mléka se používá výtažek ze sójových bobů, který se vysráží různými syřidly. Tofu výrobky používají lidé, kteří ve své stravě nemají maso, nebo ti, kteří se stravují zdravě. Tofu má nespočet variant, naturální nebo různě dochucené. Vyrábí se z něj i karbanátky nebo párečky.
Tofu má důležité místo i ve studené kuchyni. Kromě toho, že se dá použít jako sýr na plátky chleba, můžete ho přidávat také do pomazánek. Dá jim skvělou konzistenci a výživnost. Chuť pomazánky upravíme přidanými surovinami. Následující recept vám jednu takovou pomazánku předvede.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 3 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat tofu ve studené kuchyni. Lze jej naložit a připravit z něj chutnou pomazánku
Jak správně vařit bulgur? Obilninu s jednoduchou přípravou a skvělou chutí si určitě zamilujete
7 nejlepších receptů z brokolice. Jak si s touto zeleninou poradit v kuchyni, abychom si na ní pochutnali
Komentáře