

Víkendová snídaně
Suroviny 6 placek
- 500 g koupené směsi na chleba (nebo vaše vyzkoušené a oblíbené chlebové těsto)
- 270-280 ml vody
- cibule
- anglická slanina
- tvrdý sýr
- zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu
Večer dáme do pečky vodu, směs a zapneme program Těsto s odloženým startem tak, aby bylo hotovo v době, kdy budeme asi vstávat.
Ráno vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme placku velikou asi jako 1-1,5 dlaně. Uložíme na plech a ještě chvíli necháme kynout.
Pak každou placku potřeme vejcem a obložíme plátky cibule, anglické a sýra (nebo náplní podle vaší chutě) a dáme péct.
Před podáním ozdobíme. Placky úžasně voní, jsou měkounké a zespodu křupavé.
Poznámka od kuchařky
Dělávám tuhle naši oblíbenou snídani většinou o víkendu, kdy jsme doma všichni.
Ten, kdo pekárnu nemá, si těsto zadělá večer a přikryté v míse ho dá přes noc do ledničky.
Přesto, že bude v chladnu, do rána krásně vykyne. Další postup je stejný, jako v receptu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Víkendová snídaně
-
Samozřejmě letí bodík
a to velký. Poprvé jsem vyzkoušela odložený start a to mám pekárnu už několik let, že
Opravdu stačí těch 20 minut co píše Iva. Placka je upečená a sýr se nespálí. A ta vůně... Dala jsem na placku i hořčici a bylo to pikantní
Nedělám naposledy
-
můžu k tobě na snídani
vypadá totiž fantasticky
-
Cathleen
díky
-
Jéé - tuhle směs mám ve skříni
-
Miri, pytlík se směsí vyfotím během dne
Hello, sýr opravdu hned, vkládám do trouby rozpálené na 200°C, po chvilince zmírním na 170°C a peču....nooo, ať nelžu, nevím úplně přesně - 15- max.! 20min. Sýr se rozhodně nepřipálí, dělám tak i sýrové bulky - hned před vložením do trouby je pomažu vejcem a posypu sýrem, strouhaným na silnější nudličky. A bulky se pečou 20-25min a sýr se nepřipaluje.Dlouholetá zkušenost....
-
Skutečně se tam ten sýr dává hned? A nepřipálí se během pečení? Přece jen ty placky se budou péct asi půl hodiny, né?
-
Cathleen
moc lákavé
,hnedle bych si jeden dala
.Jen nevím nevím,jestli by to u nás bylo za snídani
.Můj manžel když zjistí že si ráno přivstanu jen kvůli těstu v pečce tak "remcá" proč radši ještě nespím,že toho mám přes den sama dost,že jsem pak utahaná(tím to ale není
),aj...Tak zkusím za večeři a třeba přijde z jeho strany i pochvala
.Z mojí jde už teď za pěkný nápad,přikládám šestou boďku a jdu si něco uklohnit
.Jo a oblíbené to jistí,ale to asi víš
Jen mám prosbu mohla bys šupnou foto krabice?Vypadá to jako kmínový.Tak že bych ho udělala z tý mojí Šumavy
-
Tak to je zase nádhera. Měla bych s tím jediný problém - ještě jsem se neodhodlala využít funkci odložený START
. Musím se vybičovat.
Cathleen+
-
O víkendu k nám má přijet rodina z Čech,takže to vypadá na nedělní snídaní.
Díky za ispiraci a posílám bodík.
-
moooc pěkné, že bych zadělala o víkendu
+
-
Jasně, mám to tam, už jsem se na to dívala a dík za informaci
-
Jani, směsi kupuju v Lídlu, když jsou v akci, stojí kilovka asi 26kč, mimo akci, myslím, 35kč. A odložstart budeš mít určo popsán v návodu.
-
Skvělý nápad
-
cathleen to se ti zas něco povedlo
. Mám 2 problémy. Za prvé jsem si v Albertu, ani v Bille nevšimla té směsi na chleba, ikdyž se o nich hodně mluví a vím, že teda můžu použít i nějaké jiné těsto na chleba. No a za druhé, ještě nevím, jak se dává ten odložený start
, ale určitě to prostuduji a ty máš plus, jako vždy, protože je na co se dívat
+
-
davam do oblubenych..na slovensku, kde nas bude ako hadov, to vyskusam