Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tomto vídeňském bramborovém salátu si u nás pochutnává i Jiří Bartoška
29. 6. 2023 Ostatní
Karlovarský filmový festival je nejen svátkem kinematografie, ale také událostí, která nabízí setkání lidí, kteří by se za normálních okolností nikdy nepotkali. A pro ně je třeba připravit i perfektní gastronomický zážitek. O to se stará i Ondřej Koráb. A právě šéfkuchař slavného Grandhotelu Pupp nám prozradil recept na speciální bramborový salát, kterému neodolal ani ředitel festivalu Jiří Bartoška.
Mezinárodní filmový festival
Každoroční mezinárodní festival opět nabídne to nejlepší, co čeští i světoví tvůrci filmovým fandům připravili. Do Karlových Varů se tak sjede celá plejáda hvězd, v jejichž čele se objeví herecká hvězda Russell Crowe.
Držitel Oscara za film Gladiátor a dvou Zlatých Glóbů už přiletěl do České republiky a tak se fanoušci mají na co těšit. Rodák z Nového Zélandu bude bydlet právě v hotelu Pupp, tak zcela jistě určitě vyzkouší i zdejší gastronomii. A možná si dá i vyhlášený vídeňský bramborový salát.
Mohlo by vás zajímat
Jde to i bez majonézy
Jak pro Toprecepty prozradil šéfkuchař hotelu, Ondřej Koráb, už během loňského ročníku filmového festivalu měla vídeňská verze populárního pokrmu, servírovaná v hotelové restauraci Malá Dvorana, velký úspěch.
„Jde o odlehčenou verzi bramborového salátu, kde se nepoužívá majonéza. Salát se zahušťuje přidáním teplého vývaru,“ dodal Koráb a nabídl nám na tento salát také svůj originální recept. Tak pokud chcete ochutnat, co si v Puppu dopřává ředitel festivalu Jiří Bartoška a na čem si smlsnou mnohé festivalové hvězdy, máte možnost si salát připravit doma. Recept je snadný.
Mohlo by vás zajímat
Vídeňský bramborový salát
Na přípravu jedinečného salátu budete potřebovat tyto suroviny: 800 g vařených brambor, 50 ml plnotučné hořčice, 80 ml jablečného octa, 150 g červené cibule, 60 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 50 g listové petržele, 50 g jarní cibule, sůl a pepř
Jak na to?
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- Přidáme plnotučnou hořčici, ocet, na plátky nakrájenou červenou cibuli, jarní cibuli, rostlinný olej a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme.
- Poté pomalu přiléváme teplý vývar a salát neustále mícháme. Díky škrobu v bramborách se nám začne salát zahušťovat.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Necháme salát odležet v lednici a můžeme podávat. Ideálně k masu, třeba ke klasickému vídeňskému řízku.
Náš tip: Ideální je používat varný typ brambor B, tyto brambory mají vyšší obsah škrobu a díky tomu se salát jednoduše zahustí.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Bez odpadkového koše se v kuchyni neobejdete. Je lepší nášlapný nebo bezdotykový?
Víte, co je nejdůležitější pomocníkem v kuchyni?… Číst více
Nejlepší masové kuličky jsou ty ze Švédska: Připravte si je podle originálního receptu!
Jde sice o jednu z nejslavnějších gastro… Číst více
Den masových koulí
Koule z okořeněného mletého masa podávané s různými omáčkami a přílohami jsou známé a velmi oblíbené nejen v evropské, ale také v asijské či americké… Číst více
Norské masové kuličky medisterkaker z vepřového masa voní kořením a jsou neskutečně šťavnaté
Švédské masové kuličky zná díky řetězci Ikea snad… Číst více
Jak vařit brokolici, mrkev a další zeleninu, aby si zachovala pěknou barvu
Zelenina vařená v páře Při vaření ve vodě se mnoho vitamínů a důležitých látek z vařené zeleniny vyluhuje do vody. Pokud ji zužitkujeme (nejčastěji… Číst více
Vaření v páře je stará metoda. Proti klasickému vaření šetří čas, energii i vodu. A jde to i bez parního hrnce
Vařit v páře můžeme téměř vše - např. maso, brambory, zeleninu a knedlíky. Vaření v páře má výhodu zachování přírodní chuti, protože se nic zbytečně… Číst více
13 nejlepších funkcí mikrovlnky pro rok 2022: Konec obyčejného ohřívání, high-tech přístroje vaří, smaží i grilují!
Mikrovlnné trouby, které ohřejí jídlo a rozmrazí… Číst více
Jak snadno a rychle tvarovat masové kuličky. Názorné video poradí i začátečníkům
Jak tvarovat masové kuličky Kuličky připravíme z mletého masa podle spolehlivého receptu. Vytvarovat kuličky je jednoduché a podle našich tipů to… Číst více
Ochutnejte hit holandských barů, masové kuličky Bitterballen: Nejlepší jsou s pivem!
Vypadají jako masové kuličky populární ve švédské… Číst více
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
Ptáte se, jak se dá přispět k ochraně životního… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Holka u plotny radí: Retro kokosové řezy podle babičky Helenky jsou šťavnaté díky piškotovo-ovocné náplni a krásně voní
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 4 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 10 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přečtěte si Zobrazit více
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tento legendární vajíčkový salát do našeho hotelu chodí i Jiří Bartoška
Jablečný ocet podle jednoduchého receptu našich babiček se bude hodit při vaření i pro domácnost