Maso je skvělým zdrojem bílkovin, a tak by nemělo v jídelníčku chybět. Možnosti úpravy jsou neomezené
Proč bychom měli konzumovat maso? Protože obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, železo (největší množství železa je v hovězím mase), zinek, selen a důležité vitaminy, které v jiných potravinách nejsou zastoupené v takovém množství (konkrétně jde o vitamín B12). Ačkoliv je maso součástí zdravého jídelníčku, neměli bychom to s jeho konzumací přehánět.
Nejoblíbenější druhy masa
Jaké druhy masa patří mezi nejoblíbenější?
- Hovězí a telecí maso,
- vepřové maso,
- drůbeží maso (kuřata, kachny, husy, krůty, ...)
- králičí maso,
- skopové maso,
- zvěřina,
- ryby (sladkovodní a mořské),
- vnitřnosti.
Jaké jsou možnosti úpravy masa?
Maso lze upravovat nejrůznějšími způsoby. V létě je oblíbené maso na gril (naložené plátky i třeba na burger), v domácích podmínkách pak můžete maso péct, dusit, vařit i smažit. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaký způsob si vyberete.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Přečtěte si Zobrazit více
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?
Dřevěné vařečky a obracečky: Jak o ně správně pečovat a proč nikdy nepoužít myčku ani drátěnku?
Nedělní mlsání: 3 tipy na rychlé moučníky. Dáte si hrnkový čokoládový koláč nebo banánové muffiny?