Hrušková povidla na koláče
Spolehlivý recept na hrušková povidla, která později využijeme na koláče nebo frgály. Pomalé pečení hrušek v troubě zajistí, že z nich bez přidání cukru nebo konzervantů vzniknou skvělá povidla, která po sterilaci vydrží i několik let.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zkoušela jsem je rozmixovat, ale nebylo to dobré, vznikla z toho řídká kaše.
Na koláče povidla osladím mletým cukrem, vanilkovým cukrem a přidám špetku mletého badyánu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 8. 2011 00:36
rebeka: už tam jsou, he přišla mi sousedka na kafe, tak jsem se přerušila
16. 8. 2011 22:44
Zdenka1:ty jsou teda výstavní,ty tvoje frgále
16. 8. 2011 22:40
isindy:a kde jsou tvé fotky,he
16. 8. 2011 22:28
přivezla jsem z chalupy tašku padaných hrušek, takže volba byla jasná ...pekla jsem bez jakéhokoli koření, po umletí jsem vmíchala 1 vanilkový cukr, lžičku skořice a pár kapek rumového aroma a právě steriluji je to výborné...už vidím frgál s hruškovými povidly a drobenkou... posílám velký bod a pár fotek
13. 1. 2011 00:02
Holky jsem ráda že se povidla povedla a koláče chutnajíZdeni,díky za fotečku...já když mám hodně sladké hrušky a povidla jsou z nich sladké,tak je před pečením koláčů smíchám s podušenými zavařenými jablky(2 díly hrušek+1 díl jablek).
12. 1. 2011 16:02
Na podzim jsem zavařila povidla a nyní použila na koláče. Recept je jednoduchý a výsledek skvělý. Badyán jsem doma neměla, tak jsem přidala místo něj trošku skořice. Posílám bodík a fotku.
5. 10. 2010 10:24
Plním slib a jdu podat hlášení. Povidla jsou hotová, vypadají jako ta Tvá na fotce. Máš pravdu, že se vydusí. Měla jsem jich plný až po poklici takový ten oválný litinový kastrol a mám 3 malé skleničky od Moravanky. Asi je udělám ještě jednou.
Budou koláče už se na ně těším. Ještě jednou děkuji. J.
Budou koláče už se na ně těším. Ještě jednou děkuji. J.
4. 10. 2010 23:26
Díky všem
4. 10. 2010 11:21
Děkuji za recept. Nikdy jsem je nedělala a dneska odpoledne až nebude nikdo doma se do nich pustím. Pak dám vědět jak to dopadlo. Kompot jsem právě dovařila a už je dnem nahoru. Ještě jednou moc děkuji. J.
2. 3. 2010 23:25
Evi, děkuji za recept
25. 2. 2010 10:47
Evi ukladam, mam rada jakakoliv povidla a tady se nedaji sehnat.4
24. 2. 2010 20:28
Evi, neboj, oni si to holky najdou, ale až ten recept zmizí, tak by povidla mezi moučníkama nikdo nehledal a recept by ti tudíš zapadl víša to by byla škoda
24. 2. 2010 20:05
Já jsem to tam dala k moučníkům ,protože někdo chtěl vědět jak to dělám a zavařuji.a díky za bodíček
24. 2. 2010 19:00
Evi, tento recept patří do Zavařenin, nikoliv do moučníků, tak si to přehoďjinak povidla znám a jsou dobrá, dají se dělat téměř ze všeho a taky jsou dobré míšené z více druhů ovoce. Dávám ti 1.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 15 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 19 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 5 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 5 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 6 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 6 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 6 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky
Pečená švestková povidla se skořicí a badyánem, to je dobrota téměř bez práce. Víte, jak ji připravit?
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Další recepty
Tématické fráze: hrušková povidla hrušková povidla v troubě nejlepší hrušková povidla hruškové povidla recept na hruskova povidla hrušková povidla z trouby hrušková povidla recept hrušková povidla na frgály hrušková povidla na frgale hruškové koláče hrušková povidla bez míchání hruškové povidla recept povidla z hrušek hrušková povidla z valašska hruškový povidla hruškova povidla z čerstvých hrušek dobrá hrušková povidla hruškové povidla v troubě prave hruskove povidla recept hrušková povidla
Suroviny: hruška
Hrušková povidla na koláče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQoA
29 názorů