Hrušková povidla

spagetka Kuchařka: spagetka

Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

1,5 kg hrušek (zralých)
0,5 kg krystalového cukru (lze i želírovací - je spolehlivější nebo 20 g želírovacího cukru pro diabetiky)
šťáva z 1 citronu
konzervant proti plísním
(Já používám jako cukr fruktozu nebo želírovací cukr pro diabetiky.)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, vyloupneme jádřinec a rozkrájíme. Vložíme do kastrolu společně se šťávou a za častého promíchání je rozvaříme do měkka.

  2. Pak je rozmixujeme nebo propasírujeme.

  3. Vložíme na plotýnku, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí - to trvá až 2,5 hodiny podle druhu cukru a zralosti hrušek.

  4. Uděláme na talířku zkoušku hustoty a pokud už kapka zůstane tuhá, je hotovo.

  5. Horká dáme do nahřátých sklenic,potřeme konzervantem proti plísním a zavíčkujeme.

  6. Obrátíme na víčka a necháme vystydnout.

  7. U želírovacího cukru se podstatně doba vaření zkrátí - ale i zde se vyplatí zkouška tuhosti

Poznámka

Ani zde hrušky neloupu, protože je pak pasíruju

Povidla se nemusí sterilizovat, kdo ale chce, může je dát na 20 min. do trouby vyhřáté na 85°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušková povidla

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Misa:

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Zkuste do povidel přidat i kousek nastrouhaného zázvoru, to je taková mňamka a navíc je to v zimě super prostředek proti nachlazení a ozkoušený lék při rýmě (hlavně pro děti, protože zázvor je hodně pálivý, ale v těhto povidlech nepálí vůbec) :-8

    Odpovědět

  • Midla Midla

    Iva Z. - souhlas, dělám je bez přidání čehokoliv, tedy bez cukru! Chce to trochu trpělivosti a opravdu odpařit téměř všechnu vodu a jsou výborná. Jen bych je už nemrazila (z důvodu úspory energie, které jsem spoustu spořebovala už při vaření).

    Odpovědět

  • IVA Z. IVA Z.(neregistrovaný)

    HRUŠKOVÁ POVIDLA VAŘÍM NĚKOLIK LET.POUZE HRUŠKY OČISTÍM,VYNDÁM JADŘINCE NAHRUBO NASTROUHÁM,VAŘÍM DO ZHOUSTNUTÍ-BEZ PŘIDÁVÁNÍ ČEHOKOLIV.POTÉ DOSOUŠÍM NA AKUMULAČKÁCH NEBO KRBU.DÁVÁM SI JE DO MRAZÁKU.NEZMRZNOU-NENÍ V NICH ŽÁDNÁ VODA A JSOU KDYKOLIV IHNED PŘI RUCE A V MRAZÁKU ŽÁDNÉ PLÍSNĚ NEMAJÍ ŠANCI.DÉLE NEŽ ROK NÁM NEVYDRŽÍ JSOU TOTIŽ VYNIKAJÍCÍ.:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jinak o těch Diasladidlech to je na http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=555

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Hele jdi na pokec, nechci být sprostá :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, já věděla, že se zesměšním. Vždyť jsme si o tom už psaly. Bože, no, mdlý rozum...ti naši na mě fakt šetřili:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani - už jsem psala na diskuzním foru o cukrech pro diabetiky ;-):-D - a cukr Fruktozu koupíš přesně pod tímto názvem, je to ovocný cukr a vhodný pro diabetiky - mrkni na forum Dia sladidla

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jo a pokud použiješ želírovák, tak tam se píše, že stačí asi 3 minuty varu, proto se ptám.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Prosím tě, co to je fruktóza, je mi blbé se na to ptát, je to nějaký druh cukru, nebo co?:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani - já dávám fruktozu, nebo želírovací pro diabetiky. A takhle mámten recept i s poznámkama.Jo, ale ta doba odváření je dlouhá, to tam dopíšu - není to hned.;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    spagi, do povidel želírovací cukr? Já dávám do marmelád a džemů, ale do povidel? To se mi nějak nezdá. To se právě má dlouho vařit, někde jsem dokonce četla, že i přes noc, aby byly hlaďounké, no, nevím!!

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: povidla z hrušek hruskova marmelada hrušková povidla pečená v troubě povidla z hrušek v troubě hrušková povidla v domácí pekárně jak se vaří domácí hruškové povidla povidli z hrusek povidla ze sušených hrušek hrušková marmeláda recept jak se vaří hrušková povidla povidla z hrušek recept hruškovápovidla recept na povidla z hrušek hrušková hrušková zavařenina povidla z pekárny hruškový džem hrušková šťáva recept hrušková povidla z domácí pekárny povidla recept

Zapomněl/a jsem heslo