Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková povidla

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 200 min

200 min (200 min příprava)

5. 8. 2009 12:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 919 kJ / 2 849 kcal
Bílkoviny6,25 g
Tuky3,75 g
Vláknina45,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy675,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ani zde hrušky neloupu, protože je pak pasíruju

Povidla se nemusí sterilizovat, kdo ale chce, může je dát na 20 min. do trouby vyhřáté na 85°C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Josef

12. 9. 2014 08:47

Misa:

Lucka

31. 5. 2011 09:06

Zkuste do povidel přidat i kousek nastrouhaného zázvoru, to je taková mňamka a navíc je to v zimě super prostředek proti nachlazení a ozkoušený lék při rýmě (hlavně pro děti, protože zázvor je hodně pálivý, ale v těhto povidlech nepálí vůbec) :-8

Midla

18. 5. 2010 16:21

Iva Z. - souhlas, dělám je bez přidání čehokoliv, tedy bez cukru! Chce to trochu trpělivosti a opravdu odpařit téměř všechnu vodu a jsou výborná. Jen bych je už nemrazila (z důvodu úspory energie, které jsem spoustu spořebovala už při vaření).

IVA Z.

6. 11. 2009 11:45

HRUŠKOVÁ POVIDLA VAŘÍM NĚKOLIK LET.POUZE HRUŠKY OČISTÍM,VYNDÁM JADŘINCE NAHRUBO NASTROUHÁM,VAŘÍM DO ZHOUSTNUTÍ-BEZ PŘIDÁVÁNÍ ČEHOKOLIV.POTÉ DOSOUŠÍM NA AKUMULAČKÁCH NEBO KRBU.DÁVÁM SI JE DO MRAZÁKU.NEZMRZNOU-NENÍ V NICH ŽÁDNÁ VODA A JSOU KDYKOLIV IHNED PŘI RUCE A V MRAZÁKU ŽÁDNÉ PLÍSNĚ NEMAJÍ ŠANCI.DÉLE NEŽ ROK NÁM NEVYDRŽÍ JSOU TOTIŽ VYNIKAJÍCÍ.:-K

spagetka spagetka

5. 8. 2009 13:14

Jinak o těch Diasladidlech to je na http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=555

spagetka spagetka

5. 8. 2009 13:06

Hele jdi na pokec, nechci být sprostá :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2009 13:05

No, já věděla, že se zesměšním. Vždyť jsme si o tom už psaly. Bože, no, mdlý rozum...ti naši na mě fakt šetřili:-(

spagetka spagetka

5. 8. 2009 12:58

Jani - už jsem psala na diskuzním foru o cukrech pro diabetiky ;-):-D - a cukr Fruktozu koupíš přesně pod tímto názvem, je to ovocný cukr a vhodný pro diabetiky - mrkni na forum Dia sladidla

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2009 12:58

Jo a pokud použiješ želírovák, tak tam se píše, že stačí asi 3 minuty varu, proto se ptám.

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2009 12:56

Prosím tě, co to je fruktóza, je mi blbé se na to ptát, je to nějaký druh cukru, nebo co?:-?

spagetka spagetka

5. 8. 2009 12:54

Jani - já dávám fruktozu, nebo želírovací pro diabetiky. A takhle mámten recept i s poznámkama.Jo, ale ta doba odváření je dlouhá, to tam dopíšu - není to hned.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 8. 2009 12:48

spagi, do povidel želírovací cukr? Já dávám do marmelád a džemů, ale do povidel? To se mi nějak nezdá. To se právě má dlouho vařit, někde jsem dokonce četla, že i přes noc, aby byly hlaďounké, no, nevím!!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: povidla z hrušek hruskova marmelada hrušková povidla pečená v troubě povidla z hrušek v troubě hrušková povidla v domácí pekárně jak se vaří domácí hruškové povidla povidli z hrusek recept na povidla z hrušek povidla ze sušených hrušek hrušková marmeláda recept jak se vaří hrušková povidla povidla z hrušek recept hruškovápovidla hrušková hrušková zavařenina hrušková povidla z domácí pekárny povidla z pekárny hrušková šťáva recept hruškový džem povidla recept

Suroviny: hruška, cukr krystal, šťáva citronová, konzervant proti plísním, fruktóza

TopRecepty.cz

Hrušková povidla

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYMp