Hrušková povidla
Hrušková povidla jsou snadná na přípravu. Využijeme je pak zejména jako náplň při přípravě koláčů a dalších moučníků. Pokud tedy máte bohatou úrodu hrušek, neváhejte a vyzkoušejte přípravu povidel.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 919 kJ / 2 849 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,25 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 45,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 675,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Povidla se nemusí sterilizovat, kdo ale chce, může je dát na 20 min. do trouby vyhřáté na 85°C.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2014 07:47
31. 5. 2011 08:06
18. 5. 2010 15:21
6. 11. 2009 10:45
5. 8. 2009 12:14
5. 8. 2009 12:06
5. 8. 2009 12:05
5. 8. 2009 11:58
5. 8. 2009 11:58
5. 8. 2009 11:56
5. 8. 2009 11:54
5. 8. 2009 11:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 13 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 13 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 13 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 13 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 13 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 14 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Další recepty
Tématické fráze: povidla z hrušek hruskova marmelada hrušková povidla pečená v troubě povidla z hrušek v troubě hrušková povidla v domácí pekárně jak se vaří domácí hruškové povidla povidli z hrusek recept na povidla z hrušek povidla ze sušených hrušek hrušková marmeláda recept jak se vaří hrušková povidla povidla z hrušek recept hruškovápovidla hrušková hrušková zavařenina hrušková povidla z domácí pekárny povidla z pekárny hrušková šťáva recept hruškový džem povidla recept
Suroviny: hruška, cukr krystal, šťáva citronová, konzervant proti plísním
Hrušková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYMp
12 názorů