Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou badyánem a skořicí, posypte je drobenkou a pokapejte máslem a rumem.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 294 kJ / 3 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,74 g |
Tuky | 128,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 954 mg |
Sodík | 513 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 485,08 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Moje poznámka
Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly )
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmGJ
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 11 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina ořechová bábovka
lenisek25 před 2 minutami
Sypaný jablkový koláč
Ivouska90 před 21 minutami
Klasická bramboračka
Zezik před 31 minutami
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 1 hodinou
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 2 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 2 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 2 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 3 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 3 hodinami
Tématické fráze:
valašsky frgal recept,
valašký frgál,
těsto na frgál,
recept na valašský frgál,
nejlepši frgal recept,
frgál na plech,
povidlový frgál,
frgál recept,
recept frgál,
recept moravský frgál,
recept na moravské frgále,
metýnka s povidly,
pravý valašský frgál recept,
recept na frgal,
koláč s hruškovými povidly,
hruščák,
koláč z hruškových povidel,
kynutá metynka,
hruškáče,
hruskovy frfal
Suroviny:
mouka hladká,
mouka hrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
mléko,
droždí sušené,
povidla hrušková,
badyán,
skořice mletá,
rum,
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
máslo,
rum
Komentáře (34)